Je bekijkt nu Zorgverzekering 2021: welke past bij jou?

Zorgverzekering 2021: welke past bij jou?

Het is alweer bijna zover: het jaar komt tot een einde en dat betekent dat je weer van zorgverzekering kunt veranderen. Natuurlijk kun je bij je huidige verzekering blijven, maar het kan zeker lonen om eens te kijken naar je andere mogelijkheden. Het kan zomaar voorkomen dat je niet de goedkoopste zorgverzekering hebt op dit moment.

Er zijn meerdere redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekering voor 2021. Zo kun je in de eerste plaats ontdekken welke het beste bij jou en je zorgwensen past. Misschien is jouw zorgvraag in het afgelopen jaar sterk veranderd en voldoet je huidige polis niet meer aan deze eisen. Het is dan slim om verder te kijken naar het ruime aanbod van zorgverzekeringen.

3 manieren om de beste zorgverzekering 2021 te kiezen

Bijna alle verzekeraars veranderen jaarlijks de prijzen voor de polis. Zonder dat je erop let kun je per jaar zomaar een tientallen euro’s meer gaan betalen. Hoe kies je de zorgverzekering die voor jou het beste is? Dat kun je op een aantal manieren doen:

  1. Probeer jouw zorgwens voor het komende jaar zo specifiek mogelijk in kaart te brengen
  2. Kijk goed naar de inhoud van diverse polissen
  3. Vergelijk de verschillende polissen op prijs, aanbod en kwaliteit

Kijk eerst naar je eigen wensen

De beste zorgverzekering hoeft per definitie niet altijd de duurste te zijn. Want welke zorgverzekering goed bij jou past is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen. Wil je komend jaar fysiotherapie in je pakket of denk je zelfs geen zorg nodig te hebben? Ook kun je op zoek gaan naar een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld wanneer je student bent. Dit kan je de zorg bieden die je nodig hebt, zonder dat je daar veel voor betaalt. Heb je juist wat meer specifieke zorg nodig? Dan is het slim om te kiezen voor een regulier zorgverzekering, waarin je precies kunt aanvinken welke aanvullende verzekeringen je wilt toevoegen aan je basispakket.

Geef een reactie