Je bekijkt nu Zo werk je veilig op hoogte met een steiger

Zo werk je veilig op hoogte met een steiger

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:juli 2, 2021
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ben je van plan om thuis flink te gaan klussen? Of heb je plannen om een eigen klussenbedrijf op te starten. Dan is een tweedehands steiger kopen verstandig om kosten te besparen en toch voor kwaliteit te kiezen. Een steiger kopen is echter één ding. Een tweede is minstens zo belangrijk, namelijk de betreffende steiger na aankoop veilig en efficiënt gebruiken. Nog ieder jaar doen zich nare ongevallen voor met steigers, die vaak voorkomen hadden kunnen worden als de juiste veiligheidsmaatregelen waren genomen. Lees snel verder, want in dit artikel hebben we enkele goede adviezen en tips van ervaringsdeskundigen voor je op een rijtje gezet, die je helpen om je steiger zo veilig mogelijk te gebruiken! Door je goed voor te bereiden en enkele preventieve veiligheidsregels in acht te nemen tijdens het werken op hoogte met een steiger, kun je jezelf een hoop ellende besparen!

Kies liever voor een wat bredere steiger

Ga je een tweedehands steiger kopen op rolsteiger.net, dan is het aan te raden om voor een steiger te kiezen met een relatief wat breder platform. Hierdoor heb je meer loopruimte en minder kans dat je van de steiger afvalt. Ook kun je je gereedschappen, materialen en accessoires beter op een wat breder platform kwijt. Maar pas hier wel mee op: te veel spullen op je steiger is gevaarlijk. Je kunt dan, als je niet oplet, struikelen. En daarbij loop je het risico dat er gereedschap of andere spullen van de steiger vallen en mensen die lager staan verwonden.

Gebruik preventief de juiste beschermingsmiddelen

Veiligheid begint met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je schoenen met sterke neuzen hebt, zodat je tenen zijn beschermd. Ook een veiligheidshelm dragen is belangrijk voor als je op hoogte aan de slag gaat. Verder kun je, zeker als je metershoog aan het werk moet, kiezen voor valbeveiliging of een life line. Mocht je onverhoopt ten val komen, dan vangt de reddingslijn cq. valbescherming de klap op en maak je geen doodsmak.

Bouw de steiger op volgens de fabriekshandleiding

Ten slotte is het cruciaal om de steiger goed en veilig op te bouwen. Doe dit altijd volgens de regels en eisen die de fabrikant hiervoor heeft opgesteld. En vergeet niet om hogere steigers goed en stabiel aan de gevel te verankeren.

Geef een reactie