Je bekijkt nu Yoga proberen? Dit moet je weten

Yoga proberen? Dit moet je weten

Lijkt het je wat om door middel van oefeningen je lichaam en geest in balans te brengen? Dan is yoga misschien iets voor jou. Een yogales geeft kracht, energie en zelfvertrouwen en je bent bewuster van je lichaam. Ook is het een heerlijke manier om te ontspannen.

Yoga is leuk voor jong en oud en je kunt het zowel binnen als buiten beoefenen. Je ziet vaak dat mensen met yoga de buitenlucht opzoeken als dat mogelijk is. Dat kan ook makkelijk, het enige wat je voor yoga nodig hebt is lekker zittende kleding en yogamatjes. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten yoga die er zijn.

Soorten yoga

Er zijn meerdere soorten yoga. We zetten de meest populaire vormen voor je op een rijtje:

Hatha Yoga

De eerste vorm van yoga die je tegenkomt als je je gaat verdiepen in de verschillende soorten, is Hatha yoga. Het is dan ook een erg oude yogastijl en een van de eerste yoga soorten die in Nederland werd beoefend. De focus bij Hatha yoga ligt op de balans tussen lichaam en geest. Door middel van ademhaling en concentratie word je bewust van je eigen lichaam. Het gaat er niet alleen om inspanning en het uitvoeren van de oefeningen, het is bij Hatha yoga ook mogelijk om naar je levensstijl te kijken. Zowel het emotionele en spirituele aspect komt voorbij. Het leert je het best uit jezelf te halen.

Yin Yoga

Ook populair is Yin yoga. Hetgeen Yin yoga typeert is de focus op ontspanning. Het draait er om flexibiliteit, rust en ademhaling. Het fysieke aspect is minder van belang. Je blijft dan ook langer in een bepaalde yoga pose dan bij andere soorten yoga. Hou je van ontspanning en wil je je focussen op je eigen lichaam? Dan is yin yoga waarschijnlijk iets voor jou.

Geef een reactie