Je bekijkt nu Wat kun je met een aanvullende zorgverzekering?

Wat kun je met een aanvullende zorgverzekering?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:februari 6, 2020
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zoals je misschien als wist vergoedt een basiszorgverzekering niet alles. Als je veel ziektekosten verwacht, kun je er beter voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo kun jij je bijvoorbeeld extra verzekeren voor de tandarts, zorg in het buitenland of verschillende therapieën. Maar wat kun je nou eigenlijk met een aanvullende zorgverzekering? Wij leggen het je uit in deze blog. 

Heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig of niet? 

Ben je gezond en heb je weinig tot geen zorg nodig? Dan is een basiszorgverzekering voldoende, aangezien de basisverzekering alle zorg vergoedt die jij nodig hebt. Voordat je een zorgverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je op een rijtje zet welke zorg jij komend jaar nodig denkt te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering. Verwacht je meer zorg, omdat je gebit niet zo sterk is? Of moet je binnenkort een beugel? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af. Hetzelfde geldt voor het sporten. Als je veel sport is de kans op blessures daardoor groter. Hiervoor kun je beter een aanvullende verzekering afsluiten voor fysiotherapie.  

Acceptatie voor de aanvullende verzekering 

Onthoud goed dat de aanvullende zorgverzekering niet onder de zorgverzekeringswet valt. Dit houdt in dat de zorgverzekeraars zelf bepalen welke aanvullende diensten zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Ook kan het voorkomen dat de zorgverzekeraar je aanvullende zorgverzekering weigert. Ben je wat ouder of ben je chronisch ziek? Let er dan op dat de zorgverzekeraar dan meer kosten kan vragen. Op zoek naar de beste zorgverzekeraar van 2020? Dan zit je bij ons goed. 

Aanvullende verzekering heeft beperkte vergoedingen 

Als je een aanvullende verzekering afsluit betekent het niet dat de zorgverzekeraar alle kosten vergoedt. Meestal gaat het om een maximaal aantal behandelingen of een maximale vergoeding per behandeling. Wil je graag meer behandelingen? Dan moet je de overige kosten zelf betalen. Hier kun jij je zorgverzekering vergelijken. 

Geef een antwoord