Je bekijkt nu Wat is orthomoleculaire therapie?

Wat is orthomoleculaire therapie?

Ortho betekent juist en moleculair voor de cel. Dat betekent dat je datgene doet wat ervoor zorgt dat jouw lichaam weer in balans komt.

Waar je vaak bij de dokter een medicijn krijgt tegen de klachten gaat een orthomoleculair therapeut met je op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Op het moment dat je de oorzaak van de klachten aanpakt verdwijnen de klachten automatisch. Iets dat niet gebeurt als je een medicijn slikt tegen jouw klachten. Heb je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk? Dan kan je daar prima medicijnen voor slikken. Maar waarom heb je die hoge bloeddruk gekregen? Wat is de oorzaak? Als je dat weet kan je er namelijk ook voor zorgen dat de stoorzender verholpen gaat worden. Is dat bijvoorbeeld stress? Dan weet je dat je moet zorgen voor meer ontspanning.

Een orthomoleculair therapeut gaat samen met jou terug in de tijd. Vanaf de geboorte, en eigenlijk al 3 maanden voordat de bevruchting plaats heeft gevonden start al jouw gezondheid. De zwangerschap en bevalling zijn ook belangrijk in jouw verdere leven. Was de zwangerschap of bevalling erg stressvol dan kan dit klachten geven in je verdere leven.

Hoe werkt een orthomoleculair therapeut?

Allereerst vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. Hierin worden uitgebreid alle klachten doorgenomen maar ook jouw levenspad is van belang zoals ik hierboven schreef. Heftige gebeurtenissen, drukke baan, vol sociaal leven maar ook gepest worden op de basisschool kunnen een trigger zijn voor jouw klachten.

Als we de oorzaak hebben gevonden gaan we de film eigenlijk terugdraaien naar daarvoor zodat we de klachten aan kunnen pakken. Dit gebeurd met voeding, meer groente en fruit toevoegen, maar ook specifieke voedingsmiddelen of kruiden kunnen belangrijke effecten hebben. Supplementen zijn vaak ook tijdelijk nodig als ondersteuning om het gewenste resultaat te halen. Ontspanning is vaak ook een heel belangrijk punt en de laatste twee belangrijke punten zijn slaap en beweging. Genoeg slaap en beweging zijn belangrijk om je lichaam fit en gezond te houden.

Woon je niet in de buurt? Een consult kan altijd online plaatsvinden via zoom. Vooraf ontvang je een vragenlijst die je in mag vullen zodat ik me al kan voorbereiden op het gesprek. We kunnen daardoor in het intakegesprek al snel tot de kern komen waardoor je na het intakegesprek al met de eerste tips naar huis gaat en aan de slag gaat.

Kom je na een maand terug dan heb je wellicht al de eerste successen behaald en gaan we echt doelgericht aan de slag met de therapie. Bijna altijd doe ik een intakegesprek in combinatie met de EMB Bloedtest zodat je dan vanuit meerdere visies een beeld hebt en zo een gericht plan van aanpak kunt opstellen voor het beste resultaat.

Geef een antwoord