Wanneer moet je je brandstoftank vullen?

Wanneer moet je je brandstoftank vullen?

Wanneer je auto zonder benzine komt te zitten, is het logische om naar het nabijgelegen tankstation te rijden en bij te tanken. Tanken is noodzakelijk. Veel mensen zullen geschokt zijn als ze horen dat ze geld en tijd kunnen besparen door slim om te gaan met hun procedures voor het bijvullen van de tank. Als het buiten vriest, is het een goed idee om ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat naar een tankstation in de buurt te gaan. De temperatuur is kil en de voorraden van de tank zijn uitgeput. Brandstof zet uit naarmate de temperatuur stijgt, en warm weer vermindert het vermogen van de brandstof om energie op te wekken omdat deze in een sneller tempo verbrandt.

 

Tips bij het vullen van je brandstoftank

Hoewel het goed is om je benzinetank vol te houden, is het slecht om te wachten tot hij leeg is voordat je hem bijvult. De brandstofpomp van de auto zal beschadigd raken als gevolg van het opzuigen van vuil en deeltjes aan de onderkant van de tank. Als gevolg hiervan raakt de brandstoffilter verstopt, waardoor het onderdeel van de brandstofpomp defect raakt. Zodra de tank voor een kwart vol is, is het aan te raden deze bij te vullen. Omdat de auto lichter is met een halfvolle tank, kun je een beter benzineverbruik behalen. Aan de pomp zal ook schonere benzine beschikbaar zijn.

 

Veiligheidsmaatregelen in tankstations

Benzine is zeer ontvlambaar en als er geen veiligheidsmaatregelen worden genomen, kan het behoorlijk schadelijk zijn. Branden en explosies zijn de meest voorkomende gevaren die verband houden met tankstation omgevingen. Mobiele telefoons en volwaardige semafoons zijn niet bedoeld voor gebruik in ontvlambare omgevingen. Elke locatie waar benzine wordt gepompt, is een aanzienlijk brandgevaar. Het gebruik van een mobiele telefoon kan vonken veroorzaken die in een dergelijke omgeving brand kunnen veroorzaken of een explosie kunnen veroorzaken. Het roken of aansteken van sigaretten vormt een ernstig veiligheidsrisico, of je nu je auto bijtankt of gewoon binnen zit. Zelfs als je geen benzine pompt, is het onveilig om te roken of lucifers of aanstekers te gebruiken op het terrein van een tankstation. Denk eraan om deze veiligheidsmaatregelen in acht te nemen wanneer je je brandstoftank bijvult bij een tankstation in de buurt.

 

Geef een reactie