Je bekijkt nu Waarom is desinfectie van belang?

Waarom is desinfectie van belang?

Het desinfecteren van je handen was iets wat mensen zowat nooit deden. Alleen nu met deze corona situatie is dit wel noodzakelijk. De meeste mensen gebruiken nu desinfectie gel. Dit zorgt ervoor dat je het coronavirus niet verder verspreid. De grootste vraag die nu wordt gesteld aan deskundige is wanneer het voorbij is. En of het ooit voorbij gaat. Dit is een vraag die ook deskundigen natuurlijk niet met 100 procent zekerheid kunnen beantwoorden. Ook heeft elke deskundigen een eigen mening over dit virus. Daarom is het erg lastig om hier een juist oordeel over te geven. Deskundigen zijn het wel met elkaar eens dat dit virus erg vervelend is en veel mensen het leven gaat kosten. Vooral ouderen mensen en mensen met een gezondheidsaandoening zijn voor deze ziekte erg kwetsbaar. Het is daarom ook van groot belang om je aan de regels te houden die de overheid aangeeft.

Hoge boetes

Heb jij een bedrijf met personeel in dienst of komen er wel eens klanten over de vloer. Dan is het noodzakelijk dat je je als bedrijf ook houd aan de maatregelen. Denk dan aan het houden van de afstand. Dat kan je duidelijk maken door middel van het plakken van stickers op de grond. Of het laten plaatsen van goedgekeurde schermen. Het belangrijke desinfectie pompje wat tegenwoordig bij iedere winkel staat. En iedereen met een mondkapje op te laten werken. Dat zijn voor bedrijf voornamelijk in grote lijnen waar ze rekening mee moeten houden als het gaat om het ontvangen van personeel of het ontvangen van gasten. Met als bij de burger kunnen bedrijven ook boetes opleggen bij het niet nastreven van de regels. Zo kan een bedrijf al snel aan € 4000,- boete krijgen. De meeste bedrijven houden zich er dus ook aan. Aangezien we er al langer dan een jaar in de pandemie zitten.

Vertraging in vaccineren

Het vaccineren gaat zeker nog een tijdje duren. Daarom is het aan ons de taak om ons te blijven houden aan de maatregelen. Zo kan het vaccineren sneller gaan en met meer effectiviteit. De levering van de vaccinaties is wel nog een probleem. We krijgen steeds minder vaccinaties geleverd dan we besteld hadden. Dit is super vervelend voor de mensen die wachten op hun vaccinatie. Daarom hopen we met elkaar dat snel iedereen  wordt gevaccineerd. Ook is het natuurlijk niet zeker of de vaccinaties echt zin gaan hebben. Voor veel mensen is dit ook een reden om het vaccin niet te nemen. Mensen zijn namelijk bang of het daadwerkelijk wel gaat helpen. Ook zijn mensen bang voor de eventuele bijwerkingen. Dit is daarom voor iedereen vervelend. Het is daarom ook aan ons allemaal de taak hier nog even aan vol te houden. Dus zorg gewoon dat je aan de maatregelen houd. Dan zijn we het snelst van dit virus af. Voor meer info over het desinfecteren van je handen kijk op www.watter.nl.

 

Geef een reactie