Je bekijkt nu Waarom bewegen zo goed voor je is

Waarom bewegen zo goed voor je is

We weten allemaal dat we meer zouden moeten bewegen en dat het goed voor je is. Toch vinden we het vaak lastig te combineren met onze drukke levens. In dit blog zal ik je een aantal voordelen geven van meer bewegen, in de hoop dat jij de motivatie kan vinden om meer te bewegen.

Positiviteit

Wanneer je na een lange werkdag thuiskomt kan je best gestrest zijn en kan er een negatieve sfeer hangen. Wat veel mensen dan doen is op de bank hangen om tot rust te komen. Wat veel mensen echter niet weten is dat je van even bewegen heel veel positiviteit kan halen. Negativiteit omzetten naar positiviteit is erg belangrijk met een druk leven en even een blokje om kan al wonderen doen. Je kan even de zorgen van de dag vergeten en echt even bezig zijn met jezelf.

Stralen

Het komt helaas best vaak voor dat iemand niet lekker in zijn vel zit. Dit kan natuurlijk heel veel oorzaken hebben en een daarvan is weinig bewegen. Met weinig bewegen voel je je vaak minder goed over jezelf en heb je minder zelfvertrouwen. Wanneer je dan begint met bewegen zal je merken dat je je echt beter gaat voelen. Je gaat Positiviteit uitstralen en dat zullen de mensen om je heen gaan zien. Je zal meer zelfvertrouwen krijgen en je krijgt weer motivatie om dingen te ondernemen.

Gezondheid

Natuurlijk is bewegen ook goed voor onze gezondheid. Dit is iets wat wij allemaal weten maar soms niet genoeg mee doen. Veel stil zitten is niet goed voor een mens en het is belangrijk om af en toe even een blokje om te gaan of even te gaan sporten. Op de lange termijn is dit een stuk beter voor je en hier zul je profijt van hebben.

Geef een antwoord