Je bekijkt nu Waar let je op als je een nieuwe matras koopt?

Waar let je op als je een nieuwe matras koopt?

Het is erg belangrijk dat je elke nacht goed slaapt. Een goede slaap valt of staat met een goed matras. Een matras kopen kan via Boxspring.nl. Waar moet je allemaal op letten als je een nieuw matras gaat kopen? Dat lees je hier in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je binnenkort ook een matras gaat kopen. Dan ben jij helemaal op de hoogte en dat is ook belangrijk. Veel leesplezier!

Proefliggen op het matras

Of je het matras nou in de winkel koopt of online, het is belangrijk dat je kunt proefliggen op het matras. Zo weet je zeker dat je het goede matras koopt en krijg je er geen spijt van. Veel (online) winkels bieden een aantal dagen proefslapen aan en een goede retourtermijn. Maak hier zeker gebruik van als dit kan. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan als je een nieuw matras koopt. 

Goede ondersteuning is erg belangrijk

Iets wat erg van belang is bij de aanschaf van een nieuw matras, is dat het matras jouw lichaam goede ondersteuning kan geven. Je hebt per lichaamsbouw een ander type matras wat daar het beste bij aansluit. Daarbuiten is het natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. De ene persoon houdt van een zachter matras en de andere persoon houdt van een wat harder matras. Je kunt er tijdens het proefslapen achter komen wat jij het fijnste vindt. Ook kan je altijd advies aan personeel vragen. Zij weten vaak wel wat voor soort matras het beste is voor een bepaald lichaamstype. 

Wat is jouw slaaphouding?

Slaap jij graag op je zij? Dan kan je eigenlijk voor elk type matras kiezen. Toch vinden de meeste mensen die op hun zij slapen een zacht matras het fijnste. Hier kunnen de schouders en heup gemakkelijk in weg zakken. Buik- en rugslapers vinden het vaak prettiger om een matras met bijvoorbeeld pocketvering te kopen, waarbij de ondersteuning duidelijker voelbaar is bij de onderrug zone.

Geef een antwoord