Je bekijkt nu Waar komt tandenknarsen vandaan en hoe los je het op?

Waar komt tandenknarsen vandaan en hoe los je het op?

Tandenknarsen gebeurt meestal tijdens het slapen. Vaak heb je dit dan ook niet door, maar het kan je nachtrust wel negatief beïnvloeden waardoor je overdag vermoeid bent. Word je na het slapen vaak wakker met hoofd- en kaakpijn? Dat kan het gevolg zijn van tandenknarsen. Heb je hier vaker last van? Dan is het handig om contact op te nemen met je tandarts of huisarts.

Tip 1: Ontspanning

Tandenknarsen ontstaat vaak ook door middel van stress. Zonder dat je het door hebt druk jij je tanden en kiezen op elkaar als je gespannen bent. En dit gebeurt dan voornamelijk tijdens het slapen wanneer je er geen invloed op hebt. Daarom is het belangrijk om voor het slapengaan ontspanningsoefeningen te doen. Bij deze oefeningen hoef jij je niet per se op je mond en kaak te richten. Zorg ervoor dat je hele lichaam ontspant, daardoor heb je meer rust tijdens het slapen.

Tip 2: Knarsbitje

Er is nog een oplossing om tandenknarsen tegen te gaan: een bitje tegen tandenknarsen. Als je deze tijdens het slapen draagt, raken je tanden elkaar niet meer. Hierdoor is je gebit meer beschermd en wordt de gebitsslijtage niet erger. Ook zorgt het ervoor dat je spieractiviteit afneemt en je kauwspieren tot rust kunnen komen. Wil je ook een knarsbitje? Neem dan contact op met je tandarts.

Tip 3: Kijk of je last hebt van symptomen

Ook is het belangrijk om te achterhalen hoe het komt dat jij last hebt van tandenknarsen. Heeft dit met spanning te maken? Lees dan snel onze ontspanningstips. Als je bewust bent van de oorzaken kun je het knarsen beter aanpakken, aangezien je dan weet wat je er ongeveer aan kunt doen. Bron: demondzorgzaak.nl 

Geef een antwoord