Je bekijkt nu Voordelen van een waterontharder

Voordelen van een waterontharder

We hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit in huis. Het is dan ook niet vreemd dat meer en meer mensen een waterontharder in Delft laten plaatsen. Een wateronthardingssysteem is een heel eenvoudige manier om de huidige kwaliteit van je leidingwater verder te verhogen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waarover we je natuurlijk graag meer vertellen.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat je leidingwater nog beter gefilterd wordt. Natuurlijk zorgt je waterleidingbedrijf er al voor dat het water flink gezuiverd is, maar toch laten ze nog vrij veel mineralen in het water zitten. Deze mineralen, waarvan calcium de meest voorkomende is, maken het water hard. Een waterontharder zorgt voor een goede filtering van dit calcium en maakt het water dus zachter.

Gunstig effect op je huid

Je huid is een heel vitaal en tegelijkertijd ook een heel kwetsbaar onderdeel van je lichaam. Daarom is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Je huid is vooral gebaat bij zo min mogelijk contact met water, maar natuurlijk was je je handen gedurende de dag regelmatig en ook stap je vast iedere dag onder de douche. Het beste wat je dan kunt doen is zorgen voor zo zacht mogelijk water. Wassen met zacht water kan bestaande huidproblemen (bijvoorbeeld psoriasis en eczeem) vaak enorm verminderen en voorkomt het ontstaan van nieuwe huidklachten.

Langere levensduur van je apparaat

Ook de verschillende machines die je in je huishouden gebruikt zijn gebaat bij zachter water. Op deze manier gaan apparaten als je vaatwasser, strijkijzer, koffiezetapparaat, wasmachine en de waterkoker langer mee. Daarnaast zal er nauwelijks meer kalkaanslag ontstaan, waardoor je veel tijd en moeite bespaart bij het schoonmaken van deze apparaten.

Geldbesparing

Zacht water door een waterontharder heeft ook financiële voordelen. Zo heb je dankzij zacht water voortaan veel minder shampoo, doucheschuim, vaatwasmiddel of wasmiddel nodig bij een wasbeurt. De echte besparing is vooral te zien bij je apparaten. Doordat ze minder snel vervangen hoeven te worden kun je heel eenvoudig tot wel honderden euro’s besparen. Bestel daarom vandaag nog een waterontharder en begin direct met besparen.

Geef een reactie