Je bekijkt nu Tandarts in Rijswijk deelt meest voorkomende mondproblemen

Tandarts in Rijswijk deelt meest voorkomende mondproblemen

Wanneer je denkt aan de tandarts, denk je misschien vooral aan het voorkomen en behandelen van gaatjes. Maar er zijn meer mondproblemen waar je last van kunt hebben. In deze blog delen we de meest voorkomende mondproblemen. Woon jij in de omgeving van Rijswijk en heb je last van deze mondproblemen. Maak dan een afspraak bij Tandartsenkliniek Rijswijk. Zij helpen je graag om deze mondproblemen te voorkomen én genezen.

Ontstoken tandvlees

Naast gaatjes is ook ontstoken tandvlees een veelvoorkomend probleem. Gezond tandvlees is roze van kleur. Wanneer je merkt dat jouw tandvlees er rood uitziet, gezwollen is en bloedt tijdens het poetsen, dan is er waarschijnlijk sprake van een ontsteking. Ontstoken tandvlees doet meestal geen pijn. Je voorkomt een ontsteking door goed te stoken en te poetsen. Als het eenmaal ontstoken is kan de mondhygiënist je helpen bij de behandeling.

Tandsteen

Een ander probleem waar veel mensen mee kampen is tandsteen. Tandsteen is een harde verkalkte laag die op en tussen de tanden en kiezen ligt. Het ontstaat vanuit tandplak. Wanneer tandplak niet goed verwijderd wordt, zal het na 24 tot 48 veranderen in tandsteen. Als de tandplak eenmaal is veranderd in tandsteen kan je het zelf niet meer verwijderen. Dat moet professioneel gebeuren door een mondhygiënist of tandarts. Dit kan elektrisch gebeuren, met behulp van trillingen, maar ook mechanisch met een scherp haakje.

Scheve tanden

Helaas is niet iedereen gezegend met een prachtig strak en recht gebit. Veel mensen hebben in meer of mindere mate last van scheve tanden. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn. Wanneer je goed kunt poetsen tussen de tanden is er geen medische noodzaak om iets te doen aan de scheve tanden. Wanneer er echter gaatjes ontstaan doordat de tanden niet goed schoongemaakt kunnen worden kan het raadzaam zijn om een beugel te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om een beugel te nemen als je er last van hebt dat je tanden er niet mooi uitzien. Dat kan ook een heel legitieme reden zijn om een beugel aan te laten meten. Dit gebeurt in de meeste gevallen bij de orthodontist. De tandarts kan je meer vertellen over de mogelijkheden.

Geef een antwoord