Je bekijkt nu Slaaptips waarmee je een perfecte nachtrust krijgt

Slaaptips waarmee je een perfecte nachtrust krijgt

Een bed dat goed bij jouw lichaam past, zorgt ervoor dat je geniet van het fijnste ligcomfort. Maar wat kun je nog meer doen om elke nacht te genieten van een comfortabele nachtrust? In dit artikel vind je slaap tips waarmee jij alles uit je nacht kan halen. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent.

Zorg voor genoeg beweging overdag

Wanneer je last hebt van fysieke klachten, is de kans groot dat je nachtrust hieronder lijdt. Door overdag genoeg te bewegen, kan je deze kwaaltjes soms voorkomen. Ga bijvoorbeeld eens wat vaker met de fiets ergens naartoe of een stukje wandelen. Lekker tijd doorbrengen in de buitenlucht waardoor je ’s avonds een stuk sneller in slaap valt is goed voor je.

Ieder lichaam heeft een ander matras nodig

Een goed matras en een fijn bed zorgen ervoor dat je extra goed uitrust, maar wat betekent comfort voor jou? Wil jij een bed met een hoge instap of juist een bed met een wat lagere instap. Wanneer jij wilt weten wat de mogelijkheden zijn kan je bij Una Matras terecht voor een passend advies. Wanneer jij het belangrijk vindt dat je een biologisch matras hebt, kun je ervoor kiezen om een eco matras van Una te kopen.

Zorg ervoor dat jouw slaapkamer comfortabel is

De temperatuur speelt een grote rol in of iemand een slaapkamer wel of niet als comfortabel ervaart. De ideale slaapkamertemperatuur ligt rond de 18 graden. Ook gordijnen die de kamer goed donker maken, zorgen ervoor dat jij alles uit je nacht haalt. Wanneer je het lastig vindt om met geluiden in slaap te vallen, kun je ervoor kiezen om met oordopjes in te slapen. Dit is een eenvoudige oplossing om omgevingsgeluid te dempen en in alle stilte te genieten van jouw welverdiende nachtrust. Een snurkende partner of een auto die hard voorbij rijdt, kunnen ervoor zorgen dat jij minder goed slaapt, zelfs als je er niet direct wakker van wordt.

Zorg voor een vast slaapritme

Het is bewezen dat mensen die een vast slaapritme hebben, genieten van een kwalitatief betere nachtrust dan mensen die geen vast slaapritme hebben. Door een vast slaapritme weet jouw lichaam wanneer het tijd is om moe te worden en wanneer het tijd is om wakker te worden.

Geef een reactie