Je bekijkt nu Schaatsen kopen: waar let je op?

Schaatsen kopen: waar let je op?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:januari 31, 2020
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Nu de wintermaanden er weer aankomen, is het natuurlijk ook weer tijd om je schaatsen uit de kast te trekken. Heb je deze niet? Dan zit je hier goed, we leggen in dit artikel uit waar je op moet letten wanneer jij schaatsen gaat kopen. We bespreken essentiële aandachtspunten, zoals het type, de maat en bewegingsvrijheid.  

IJshockey schaatsen, noren of (klap)schaatsen? 

Wat de eerste stap is bij het kopen van schaatsen, is om na te gaan wat voor type schaats je wilt. Je hebt namelijk verschillende soorten schaatsen die allemaal voor iets anders bedoeld zijn. Ben jij van plan om veel op natuurijs te schaatsen? Dan zijn noren de beste keuze. Wanneer je een wedstrijdschaatser of toerrijder bent, dan gaat de keuze naar een professionele klapschaats. Ben jij nog niet zon ervaren schaatsen maar wil je wel snel wendbaar worden? Overweeg dan om ijshockey schaatsen te kopen of kunstschaatsen.  

Bepaal dus voor je zelf waar jij graag wilt gaan schaatsen en wat voor schaatser jij bent. 

Kies de juiste maat 

Dit klinkt heel voor de hand liggend, maar hier gaan veel mensen nog vaak de fout in. Het is heel belangrijk om schaatsen in de goede maat te kopen. Het blijkt dat veel mensen nog steeds schaatsen een of twee maten te groot kopen, zodat er extra ruimte is voor dikke sokken. Wanneer je schaatsen koopt die te groot zijn verlies je ondersteuning van de schaats. De tip is misschien wel koop schaatsen die een maatje te klein zijn, zodat je niet gaan schuiven in de schaats. Maar het beste is schaatsen in de juiste maat! 

Schaatsen met voldoende bewegingsvrijheid 

Tegenwoordig is het niet zo eenvoudig om schaatsen te kopen, er zijn namelijk extreem veel verschillende schaatsschoenen te koop. Heb jij zwakke enkels of ben jij gewoon nog niet zo goed in schaatsen? Dan is een hoge schoen goed voor jou. Je creëert hiermee voldoende bewegingsvrijheid voor je enkels. En natuurlijk oefening baart kunst!  

Koop niet te snel, vergelijk het aanbod 

Als het goed is weet je nu een beetje waar je op moet letten wanneer je schaatsen gaat kopen. Weet je al wat je zoekt of wil je nog graag het aanbod bekijken? Bij Wheelz4kids hebben we een aardig assortiment met schaatsen, dus aarzel niet om even een kijkje te nemen. 

Geef een antwoord