Je bekijkt nu Positieve effecten van een massage

Positieve effecten van een massage

Het krijgen van een massage is altijd prettig. Of het echt nodig is vanwege lichamelijke klachten of omdat je het fijn vindt, een massage heeft alleen maar voordelen. Maar wat zijn precies de positieve effecten van een massage? In deze blog zetten we de effecten voor je op een rijtje.

Ontspannen

Iedereen heeft het tegenwoordig druk met werk, familie, vrienden en vrijetijdsactiviteiten. Om deze drukte even te ontsnappen, zijn er mensen die regelmatig een massage boeken. De massage olie die hiervoor vaak gebruikt wordt is een etherische olie. Dit is een olie met een geurtje die een positieve werking heeft op je geest en lichaam. Deze olie heeft ook een verzachtende werking op de luchtwegen.

Nachtrust

Dat een massage een ontspannende werking heeft, is natuurlijk fijn, maar het is nog ergens anders goed voor. Het helpt namelijk ook je nachtrust te verbeteren. Een massage zorgt ervoor dat je ademhaling en hartslag vertragen en samen met het stressverlagende effect zorgt dit ervoor dat je na een massage gemakkelijker in slaap kan vallen. Het is daarom niet gek als je tijdens een massage weg kan dommelen.

Stress

Tegenwoordig is stress een groot probleem in de samenleving. Naast de druk die er op je hoofd ontstaat, wordt er bij stress het hormoon cortisol aangemaakt wat op lange termijn schadelijk kan zijn voor je lichaam. Een massage is dan ook ideaal als je veel last hebt van stress. Naast de ontspannende werking op je spieren, zorgt een massage er ook voor dat je je hoofd kan ontspannen. Doordat je even niet aan alle problemen denkt, lijkt een massage een stressverlagend effect te hebben, al zijn de onderzoeken hierover het niet altijd met elkaar eens.

Lichamelijk

Naast een stressverlagend effect, heeft een massage natuurlijk ook verschillende lichamelijk positieve effecten. Zo zorgt een massage allereerst voor de ontspanning van spieren. Bij topsporters is dit nodig om de gewrichten, spieren en pezen voor te bereiden voor het volgende sportmoment en om blessures te voorkomen. Daarnaast kan een massage spierknopen of krampen verhelpen en helpt het bij spieren die stijf of overbelast zijn. Tot slot zorgt het ook voor een betere doorbloeding en weefselherstel. Alleen maar positieve effecten dus.

Geef een antwoord