Je bekijkt nu Op zoek naar een pedicure kruk? Vijf tips

Op zoek naar een pedicure kruk? Vijf tips

Als je graag ergonomisch wilt werken, is een pedicure kruk een onmisbaar item. Het is een belangrijk onderdeel van de hele praktijkervaring. Het vinden van goede kruk kan echter lastig zijn. Het is belangrijk om te zoeken naar een kruk die comfortabel is en voldoet aan alle eisen wat betreft werkhouding en ergonomie. In deze blog zullen we bespreken waar je op dient te letten bij het zoeken naar een pedicure kruk.

Verstelbaarheid

Een goede pedicure kruk is verstelbaar. Zo kan hij perfect worden afgesteld op een goede hoogte voor de pedicure. Hierdoor wordt de werkhouding verbeterd en kunnen rugklachten worden voorkomen. Krukken met een gasveer zijn een goede keuze, omdat ze makkelijk aan te passen zijn met één knop.

Wieltjes

Een goede tweede eigenschap van een pedicure kruk is de aanwezigheid van wieltjes. Het zorgt ervoor dat de kruk snel en gemakkelijk te verplaatsen is. Dit is handig tijdens het manoeuvreren rond de stoel of tafel. Het is wel belangrijk om wieltjes te kiezen die geschikt zijn voor de vloer waarop de kruk gaat staan.

Materiaal

Krukken die bedekt zijn met PU leer zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere materialen. Met een vochtige doek en wat zeep kan de kruk gemakkelijk worden gereinigd. Een kruk met een leren bekleding is echter wel comfortabeler en oogt netter.

Comfort

Een comfortabele kruk is van belang. Pedicures brengen veel tijd door op deze krukken en moeten zich prettig voelen. Kies daarom voor een kruk met een zachte kussen en een rugleuningen. Aan de andere kant moet een kruk niet te zacht zijn, omdat de pedicure dan minder stabiel zit.

Gewichtslimiet

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het zoeken naar een pedicure kruk is de gewichtslimiet. Het is belangrijk om een kruk te vinden die sterk genoeg is om het gewicht van de pedicure te dragen. In sommige situaties heb je ook een kruk nodig voor zwaardere patiënten, waardoor de gewichtslimiet nog belangrijker wordt.

Samenvattend

Een pedicure kruk is een belangrijk onderdeel van een pedicure praktijk. Het is belangrijk om te zoeken naar een kruk die comfortabel is, verstelbaar en gemakkelijk te verplaatsen is. Daarnaast moet de kruk voldoen aan alle eisen wat betreft werkhouding en ergonomie. De vijf tips die we hebben besproken in deze blog dragen bij aan een lange en gezonde carrière van de pedicure. Pedicurekrukken zijn er in alle soorten en maten, dus zorg dat je een goede keuze maakt.

Bron: spinalis.nl

Geef een reactie