Je bekijkt nu Niet pijnvrij kunnen bewegen? Een fysiotherapeut helpt je verder

Niet pijnvrij kunnen bewegen? Een fysiotherapeut helpt je verder

Het kan voorkomen dat je veel pijn hebt tijdens het bewegen. Dit is vervelend want je wilt je natuurlijk goed kunnen bewegen. Want bewegen is een belangrijk onderdeel van ons leven, het houdt ons gezond. Maar als je wordt tegen gewerkt door pijn is dit niet fijn. Soms kun je dit het beste even aankijken misschien gaat het vanzelf weer over. Maar het kan ook zijn dat je de pijn blijft aanhouden. Het kan dan wel verstandig zijn om er even iemand naar te laten kijken. Want het kan zijn dat je echt iets over belast hebt. Dan is het niet verstandig om maar door te blijven lopen met de pijn. Je kunt eerst naar de huisarts misschien weet hij hier een oplossing voor. Als hij geen oplossing ziet dan zal hij je doorverwijzen naar een fysiotherapeut. En in dit artikel gaan we je daar meer informatie over geven.

Wat doet een fysiotherapeut?

Als je voor de eerste keer bij een fysiotherapeut komt ga je eerst met elkaar in gesprek. In dit gesprek ga je bespreken waar je last van hebt en wanneer je dit hebt. De therapeut zal vragen stellen zodat hij weet hoe hij jou moet gaan behandelen. Het is daarom heel belangrijk dat je duidelijk bent en alles aangeeft. Na het gesprek zal de therapeut een behandel plan voor je gaan maken. Daarin gaat hij aangeven wat belangrijk is om te oefenen bij je en hoe hij dat wilt gaan doen. Ook zal hij een schatting gaan maken van hoeveel behandelingen je ongeveer nodig zult gaan hebben. Een behandeling duurt gemiddeld een half uur. Maar wat voor behandelingen zijn er allemaal?

  • Beweging therapie, het word ook wel oefentherapie genoemd. Dit is de meest voorkomende manier om pijn te bestrijden. Hiermee worden de gewrichten beïnvloed en de spieren vaak getraind. Ook word er op ademhaling gelet en de ontspanning van het lichaam.
  • De massage, dit is waarschijnlijk de meest gewilde behandeling. Maar voor veel verschillende pijnen werkt deze niet. Een massage is wel fijn voor spierontspanning en zorgt voor een goede bloedsomloop. En een goede bloedsomloop vermindert weer spierpijn.
  • Fysische therapie, Dit is warmtebehandeling, ijspakking, elektrotherapie, lichttherapie en geluidsgolftherapie. Dit wordt gedaan voor herstel van weefsels, doorbloeding en pijnverlichting.

Vaak zijn mensen bang dat de fysio niet word uitgekeerd door de verzekering. Maar gelukkig is dit niet zo en word het grotendeels vergoed. Misschien zal je zelf een kleine bijdrage moeten leveren. Maar als dit je klachten kan verhelpen is het zeker het geld waard. Want je wilt wel gewoon kunnen blijven bewegen. Zodra je daar in gehinderd word is dit erg vervelend. En zal je je er aan gaan frustreren. Als de mogelijkheden er zijn dan kun je die het beste gebruiken. Al ga je opzoek naar een goede therapeut kun je het best even op het internet zoeken. Zoek dan via een zoekmachine naar: fysiotherapie leiden of fysio leiden. Zo vind je alle fysiotherapeuten bij jou in de buurt!

Geef een antwoord