Je bekijkt nu Met een XXL handdoek naar de sauna

Met een XXL handdoek naar de sauna

Sauna is een heerlijk plek om jezelf te laten ontspannen en al je stress los te laten. Over het algemeen ga je vaak naakt naar een sauna. Dat betekent echter niet dat je de hele tijd naakt hoeft rond te lopen. Voordat je de sauna binnenstapt, kan je nog een handdoek om je heup heen zodat je toch een beetje bedekt blijft.

Voor wie is het bedoeld?

XXL handdoeken zijn bedoeld voor mensen die veel langer of breder zijn dan de gemiddelde mens. Je kunt het vergelijken met kledingstukken. Van bijvoorbeeld een simpele T-shirt heb je maten van XS t/m XXL. Sommige mensen hebben smalle kledingstukken nodig, andere wat grotere. Dit geldt dus ook voor handdoeken.

Hoe groter, hoe beter

Handdoeken gebruik je niet alleen om jezelf af te drogen wanneer je onder de douche vandaan komt. Je kan het voor veel meer dingen gebruiken, zoals erop liggen als je naar het zwembad gaat of een dagje naar het strand. Zeker met zo’n grote handdoek heb je genoeg ruimte om op te liggen en je kan heb om gebruiken om jezelf goed te omwikkelen.
Een grotere handdoek is onhandig om te gebruiken voor je haren. Reguliere handdoeken worden vaak gebruikt om natte haren in te wikkelen. Doe je dit met een XXL handdoek, loop je het risico dat je meer gewicht op je nek draagt. Dit is in veel gevallen oncomfortabel en daarnaast kan je handdoek er zo snel afvallen.

Grootte en gewicht

Het standaard formaat van een XXL handdoek is 200 centimeter bij 80 centimeter. Groot toch? Maar er is zelfs een grotere formaat van 220 centimeter bij 90 centimeter die een gewicht bij zich draagt van 630 gram per vierkante meter. Misschien denk je ‘Is een XXL formaat echt zo zwaar, waardoor ik het niet eens mee kan nemen?” Vrees niet, want zelfs een kleine handdoek van 140 centimeter bij 70 centimeter weegt evenveel als de XXL handdoek van 220 centimeter bij 90 centimeter. Een XXL handdoek is op gebied van grote en gewicht aan de betere kant en dat is de meest ideale combinatie voor als je een dagje eropuit gaat naar een sauna, een zwembad of het strand.

Geef een reactie