Je bekijkt nu Kies voor een duurzame bamboe tandenborstel

Kies voor een duurzame bamboe tandenborstel

Het is inmiddels algemeen bekend dat het poetsen van onze tanden een must is voor een optimale mondverzorging. Dit voorkomt onder andere de vorming van gaatjes en zorgt voor een frisse adem. Niet voor niets gebruiken wij ongeveer 102 miljoen tandenborstels per jaar in Nederland om onze tanden stralend te houden. Dit aantal is zo hoog doordat we vier keer per jaar moeten wisselen van tandenborstel. Als je een tandenborstel zo vaak opnieuw moet kopen, dan kan je maar beter kiezen voor een duurzame en milieuvriendelijke variant. Welke tandenborstel dit is? Dat lees je uiteraard in deze blog! 

Maak kennis met de bamboe tandenborstels 

Je weet inmiddels dat er in Nederland ieder jaar opnieuw ontzettend veel tandenborstels versleten worden. Dit is niet geheel verrassend aangezien tandenpoetsen dé manier is om gebitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Om dit te kunnen garanderen worden er jaarlijks miljarden plastic tandenborstels gemaakt. Het grote nadeel hiervan is dat deze tandenborstels niet of nauwelijks te recyclen zijn. Hierdoor belanden de tandenborstels na gebruik veelal in de natuur waar het een grote negatieve impact heeft. Met de biologisch afbreekbare bamboe tandenborstels wordt dit probleem voorkomen. Deze tandenborstels zijn immers 100% duurzaam en diervriendelijk. Goed voor jouw ecologische voetafdruk en goed voor onze planeet. 

Het productieproces van een bamboe tandenborstel 

Bamboe tandenborstels zijn in een zeer korte tijd enorm populair geworden vanwege het duurzame en milieuvriendelijk aspect dat het met zich meebrengt. Zo zijn alleen al de handvaten van 100% plasticvrij materiaal. Dit is mogelijk doordat de tandenborstels veelal van bamboe is gemaakt. Bamboe staat bekend als een snelgroeiend grassoort, waardoor het kappen van dit materiaal niet schadelijk is voor het milieu. Het groeit na namelijk het kappen zo weer terug met wel één meter per dag. Dit maakt bamboe uitermate geschikt om te gebruiken voor verschillende doeleinden.  

Toch is het belangrijk om te weten dat niet alle bamboe tandenborstels van 100% duurzaam materiaal is gemaakt. De haartjes van deze tandenborstels is nog niet geschikt om biologisch te kunnen afbreken. Naar verwachting veranderd dit in de toekomst. 

Combineer de tandenborstel met tandpasta tabletten 

Wil jij echt het verschil maken en jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen? Kies er dan zeker eens voor om jouw bamboe tandenborstel te combineren met plasticvrije tandpasta tabletten. Door even op deze tabletten te kauwen gaan ze ongelofelijk schuimen. Hierna kan je op een normale manier je tandenpoetsen zoals je gewend bent. Ideaal voor bijvoorbeeld jouw overnachtingen op een festival! 

Geef een reactie