Jouw mindset veranderen in 2021

Jouw mindset veranderen in 2021

Je herkent het wel, je weet hoe bepaalde zaken moeten lopen, maar toch gedraag je je anders. Waarom doe je niet het juiste terwijl je wel weet wat je moet doen? Waarom verandert je houding en mindset continue naar je oude patroon? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om in 2021 jouw mindset te veranderen. In dit artikel staat het thema mindset centraal en zullen we op het einde nog ingaan op hoe jij jouw mindset veranderen om zodoende 2021 goed te starten. Een ding blijft een feit, het hebben van een goede mindset biedt meer kansen om een succes van je dagelijks leven te maken.

Onze mindset wordt afgeleid door twee mechanismen

Ons brein heeft veel invloed vanuit twee mechanismen. Ons gedrag wordt op basis van deze mechanismen bepaalt. Deze mechanismen zijn onze negatieve emoties en onze conditioneringen (aangeleerd gedrag dat voortvloeit uit dagelijkse en historische gewoonte). Deze worden hieronder separaat toegelicht.

Als eerst de negatieve emoties. De negatieve emoties spelen bij je denkpatroon altijd een rol. Jouw brein bestaat namelijk uit emoties en de effecten hiervan. Heb jij veel negatieve herhaalde reacties gehad? Dan zal dit leiden tot een negatieve emotie die in veel gevallen verder doorspeelt op jouw conditionering.

Voorbeeld: Je wilt gaan eten, maar je hebt geen zin om te eten. Hierbij wordt een negatieve emotie “geen zin” getriggerd waardoor een signaal naar het brein wordt gestuurd. Op basis hiervan zal je besluiten om niet meer te gaan eten omdat je regelmatig zo reageert. Kortom, onze mindset staat aan de basis om afgeleid te worden.

Mindset veranderen in een positieve zin, hoe doe ik dat?

Als je jouw mindset op de lange termijn wilt ontwikkelen en jouw mindset wilt veranderen, dan bestaat de ontwikkeling uit een drietal fases. Als eerst is het van belang om bewustzijn te ontwikkelen.

Als je bewustzijn hebt ontwikkeld, is de volgende stap het vaardig worden in het herkennen van je mindset. Dit betekent dus dat je het kan constateren wanneer je een negatieve emotie triggert. Je kunt op dat moment dan besluiten om dit om te zetten in een positieve mindset.

Als laatst oefenen. Het proces van bewustzijn naar triggeren naar oefenen heeft lang de tijd nodig en daarom is het van belang dat je continue oefent om dit in je brein te activeren. Oefening baart kunst!

Hulp nodig bij mindset veranderen? Lees dit!

Misschien ben je al een tijdje begonnen met het mindset veranderen traject, maar kom je er nog niet helemaal uit. Geen probleem! Het veranderen van jouw mindset is een complex proces dat veel tijd nodig heeft. Ben jij al lange tijd bezig, maar heb jij hulp nodig bij mindset veranderen? Logisch, want het veranderen van jouw mindset is niet iets dat binnen no-time is veranderd. Om deze reden is het goed om in veel gevallen contact op te nemen met een specialist. Een specialist kan samen met jou naar een pragmatische oplossing kijken, zodat jij een positieve mindset kunt krijgen en verder komt in het leven. Begin hier vandaag nog mee en kijk snel op Charlottelabee.com.

Geef een reactie