Je bekijkt nu Informatie over een looplab

Informatie over een looplab

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:april 1, 2020
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Mensen die door welke omstandigheden dan ook een ledemaat hebben verloren, moeten veel tijd besteden aan revalidatie. Het zal ongetwijfeld een hele lastige periode zijn en dan wil je natuurlijk wel de best mogelijke zorg. Wanneer je opnieuw moet leren lopen met een prothese is het belangrijk dat je dat in een gecontroleerde omgeving doet. Je kunt niet zomaar de straat op, want het voelt natuurlijk allemaal heel anders aan. Om goed te leren lopen moet je naar een looplab toegaan. In dit lab is van alles en nog wat gebouwd om te zorgen dat mensen op verschillende ondergronden kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan een gras ondergrond, een ondergrond van kiezelstenen en keien, maar ook van normale straatstenen en houten vloeren. Door goed te oefenen op al deze verschillende ondergronden, zul je merken dat het revalidatieproces snel gaat en dat je ook leert hoe je met de prothese om moet gaan. De vele orthopedische hulpmiddelen die nodig zijn om mensen weer te helpen met lopen, zijn allemaal aanwezig. Daarnaast krijg je uiteraard de best mogelijke begeleiding en is het daardoor ook heel makkelijk om snel aan de revalidatie te beginnen. In het looplab krijg je ook tijdens de oefeningen goede hulp en uiteraard wordt jouw voortgang goed bijgehouden. Hierdoor weet je ook meteen waar je allemaal aan moet werken om beter te worden. Het is belangrijk dat je snel weer genezen bent en op een goede manier kunt lopen met protheses.

De beste orthopedische hulpmiddelen

Goede orthopedische hulpmiddelen zijn belangrijk om snel op gang te komen. Naast het lopen op verschillende ondergronden, is het uiteraard ook van groot belang dat je op een goede manier leert traplopen en hellingen op en af kunt gaan. Daarom zijn er in het looplab ook veel verschillende hulpmiddelen die zorgen dat dat soort dingen weer haalbaar zijn binnen korte tijd. Met je prothese leer je om hellingen op te lopen en dus extra kracht te zetten. Uiteraard gaat alles onder begeleiding en is het dus belangrijk dat je je op een goede manier aanpast aan de nieuwe omstandigheden. Op een gegeven moment zul je merken dat je door alle hulp en de juiste hulpmiddelen, snel weer kunt lopen.

Traplopen met een prothese

Natuurlijk ben je al blij wanneer je op een normale manier kunt lopen met je nieuwe prothese, maar het is belangrijk dat je ook andere dingen kunt blijven doen, zoals traplopen. Veel mensen hebben thuis een trap en meteen een nieuwe woning kopen is vaak niet zo makkelijk. Leren traplopen is daarom zeker aan te raden en veel mensen doen dit dan ook door snel te kijken naar orthopedische hulpmiddelen waarbij de juiste begeleiding wordt aangesteld om je te helpen. Van te voren worden er bepaalde doelen gesteld, zodat het makkelijker is om je op die doelen te focussen. Hierdoor weet je wat er van je wordt verwacht en op welke momenten je wat moet kunnen. Het gaat in kleine stappen, maar op deze manier werk je goed aan je herstel en kun je snel weer lopen en traplopen.

Bron: https://www.heckert-vanlierop.nl/

Geef een antwoord