Je bekijkt nu Informatie over celzouten mengsels

Informatie over celzouten mengsels

Celzouten zijn natuurlijke mineralen, die in ons lichaam voorkomen. Er zijn overigens diverse celzouten mengsels die je kunt innemen. Deze mineralen bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol in de stofwisseling. Vanaf de geboorte heb je al een voorraad celzouten in je lichaam. Het lichaam verbruikt vervolgens deze zouten. Nieuwe zouten krijg je binnen via voedsel, maar teveel zout is niet gezond voor je.
Bij een dieet kan het bijvoorbeeld zijn dat je voorraad celzouten opraakt. Het gevolg daarvan kan een trage stofwisseling in de cellen zijn of het uitblijven van stofwisseling. Celzouten worden niet door het lichaam aangemaakt. Als het niet lukt om alle zouten uit voedsel te halen, dan kun je extra zouten tot je nemen. Lees hieronder meer over celzouten mengsels.

Diverse celzouten mengsels

Er zijn diverse celzouten mengels te verkrijgen. Zo zijn er mengsels die het algemene immuunsysteem bevorderen. Ook zijn er mengsels voor beweging naar buiten. Naast dat zijn er ook diverse mengsels voor de winter, elasticiteit, pollen, energie, haren en nagels, voor het ontzuren en nog meer. Echter zijn er ook mensen die last hebben van lactose-intolerantie. Gelukkig zijn daar speciale celzouten voor. Je vindt er hieronder meer informatie over.

Wat houdt lactosevrij in?

Normaal worden celzouten verwerven met lactose. Daarom zijn deze celzouten niet geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Voor die groep mensen zijn er celzoutoplossingen op alcoholbasis. Deze vallen onder de celzouten lactosevrij tabletten. Bij celzouten lactosevrij tabletten wordt daar dus rekening mee gehouden. Alleen wat is lactose nu precies?

Lactose is een suiker dat in melk en in melkproducten voorkomt. Het wordt daarom ook wel melksuiker genoemd. Om lactose te kunnen verteren heb je het enzym lactase nodig. Lactase wordt in de dunne darmwand aangemaakt. Als er geen of niet voldoende lactase wordt aangemaakt, kan lactose in de voeding die we eten niet goed verteerd worden. Lactose komt dan onverteerd in de dikke darm terecht. De bacteriën in de dikke darm, de darmflora, gaan lactose ‘vergisten’. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. In dat geval spreken we dan van lactose-intolerantie.
Het tekort aan lactase is dus de oorzaak van de klachten. Dit wordt ook wel lactase-deficiëntie of lactase-tekort genoemd. Door het tekort aan lactase kan lactose niet opgenomen worden door ons lichaam. Dit wordt lactosemalabsorptie genoemd.

Voordelen van celzouten

Celzouten ondersteunen het herstel en houden het gestel goed in balans. Bij weinig energie of vage kwalen kun je er dan voor kiezen om celzouten te gebruiken. Celzouten raken ieder celproces in het lichaam. Er zijn dan ook veel aandoeningen waarvan celzouten herstel kunnen ondersteunen. Het gebruiken van celzouten kan helpen bij:
– Je krijgt meer energie
– Gezond slapen
– Leveren van fysieke prestaties bij sport
– Ruwe of schrale huid
– Overgewicht
– Stimuleren van spijsverteringen
– Ondersteuning bij de afbraak van lactose
– Zwangerschapsongemakken
Echter zijn celzouten wel alleen een grondstof voor een herstelproces. Het herstel van een psychische of fysieke aandoening vraagt altijd om een holistische aanpak met aandacht voor voeding en leefomstandigheden. Bij zware aandoeningen is het aan te raden om een specialist in te schakelen.

Geef een antwoord