Je bekijkt nu Hoe ziet een bezoek bij een fysiotherapeut eruit?

Hoe ziet een bezoek bij een fysiotherapeut eruit?

Jaarlijks gaan meer dan 3,5 miljoen mensen naar een fysiotherapeut, grote kans dus dat je er zelf ooit al eens bent geweest of in ieder geval iemand kent die er wel eens naartoe gaat. Je kan naar een fysiotherapeut verwezen worden door de huisarts, maar je kan tegenwoordig ook rechtstreeks zonder verwijzing naar de fysiotherapeut toe gaan. Als je voor de eerste keer naar de fysiotherapeut gaat vraag je, je wellicht af hoe een bezoek er uit gaat zien. In dit artikel gaan we verder in op deze vraag en kom je meer te weten over hoe je bezoek aan de fysiotherapeut er uit kan zien.

De intake en het onderzoek

Of je nu met een verwijzing of via directe toegankelijkheid naar fysiotherapeut Terheijden gaat, de fysiotherapeut start altijd met een eerste intake. Dit start veelal met een vraaggesprek tussen jou en de fysiotherapeut. In dit vraaggesprek komen verschillende zaken aan bod, bijvoorbeeld hoe je klachten ontstaan zijn? Hoe lang je klachten al aanwezig zijn? Wanneer je de klachten ervaart? Of wat voor invloed de klachten op je dagelijks leven hebben? De fysiotherapeut probeert door het stellen van gerichte vragen te onderzoeken waar jouw klachten vandaan komen. Aan de hand van het vraag gesprek voert een fysiotherapeut veelal lichamelijk onderzoek uit om verder te onderzoeken waar de oorsprong van jouw klachten ligt.

Het behandelplan

Aan de hand van de uitkomst van het intake en onderzoek, stelt de fysiotherapeut in samenwerking met jou een behandelplan op. In dit behandelplan worden doelen gesteld om jou van je klachten af te helpen. Er wordt gekeken naar wat voor behandelmethoden jou van je klachten af kunnen helpen, maar de fysiotherapeut kan je vaak ook inzicht geven in de tijd die de behandeling gaat duren, voor jij van je klachten af bent. Tussen de verschillende behandelingen door wordt dit behandelplan ook gedevalueerd en soms bijgesteld als jouw doelen sneller of wat minder snel behaald worden.

De behandeling

Fysiotherapeuten beschikken over veel verschillende manieren om verschillende klachten te behandelen. De fysiotherapeut kan behandeling geven door manuele technieken te gebruiken, zoals bijvoorbeeld massage, mobilisatie of manipulatie. De fysiotherapeut gebruikt soms apparatuur om pijnverlichting of spier ontspanning te creëren. Verder kan de fysiotherapeut je ook behandelen door oefentherapie. Deze oefentherapie kan bestaan uit oefeningen in de praktijk, maar wordt veelal ook aangevuld door huiswerkoefeningen en leefstijladviezen. Het voordeel van deze huiswerkoefeningen is dat je thuis ook aan je herstel werkt.

Geef een antwoord