Je bekijkt nu Hoe moet je ontstoken tandvlees behandelen?

Hoe moet je ontstoken tandvlees behandelen?

Ontstoken tandvlees is natuurlijk erg vervelend, het kan irriteren en pijnlijk aanvoelen en dit is voor niemand leuk. Het is om deze reden belangrijk om te weten hoe je ontstoken tandvlees dan behandeld. Deze kwaal is iets wat absoluut bij iedereen kan gebeuren, misschien bij de een wat sneller dan de ander. Door je gebit goed te verzorgen kun je de kans op ontstoken tandvlees natuurlijk wel minimaliseren. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Is het dan toch raak? Dan is het belangrijk dat het goed behandeld wordt. Wil je daar meer over weten, lees dan verder.

Optimale hygiëne

Goede mondverzorging is natuurlijk essentieel om ontstoken tandvlees te verzorgen, echter is het ook een manier om het te voorkomen. Poets dus minimaal 2 keer per dag 2 minuten je tanden en zorg ervoor dat je jouw tandvlees ook goed meepakt. Ook kun je denken aan mondspoeling, vermijd echter wel mondwater met alcohol toegevoegd, dit kan namelijk terugwerkende kracht hebben en juist negatief uitpakken voor de gezondheid van je tandvlees. Rook je? Dan kun je het beste stoppen, want zoals je waarschijnlijk weet is roken ontzettend slecht voor je gebit en om je mondhygiëne te verbeteren is stoppen met roken erg belangrijk. Wat Naast goed poetsen helpt is flossen, hoewel dit vaak door mensen wordt vergeten. Het is namelijk zo dat je naast dat je tandplak verwijderd ook je tandvlees steviger maakt. Het wordt geadviseerd om minstens 1 keer per dag te flossen (het beste is ’s avonds).

Helende zalf

Wat kan helpen is het behandelen van je tandvlees met bepaald middelen. Je kunt hierbij denken aan sesamolie en tandvleesgel. Dat laatste helpt vaak goed, het zorgt er namelijk voor dat je tandvlees sterker wordt en dat het sneller geheeld wordt. Daarnaast werkt kruidnagelolie goed. Als je dit 2 keer per dag masserend aanbrengt dan zal je snel verbetering merken. De zalf bevat namelijk pijn verzachtende en ontstekingsremmende middelen waardoor het tandvlees goed kan helen en jij minder last hebt van de pijn.

Mondhygiënist 

Hoewel ontstoken tandvlees deels zelf te verzorgen is, wordt bij ernstige pijn of bloedingen ook geadviseerd om naar de mondhygiënist te gaan en je tandvlees door hen te laten verzorgen. De mondhygiënist zal het probleem constateren en professioneel verzorgen. Sowieso is het slim om minstens 1 keer per jaar een afspraak te maken met de mondhygiënist en je gebit te laten nachecken. Is je tandvlees ontstoken, dan kan jouw tandarts advies geven.

 

Geef een reactie