Gezond met Aziatische groenten

Aziatische groentenDat groenten gezond zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. We hebben steeds meer opties voor internationale groenten in onze gerechten en dat maakt dat we extra gevarieerd kunnen eten. Bijvoorbeeld met het Koreaanse kimchi. Of, een favoriet onder velen, vooral bij de sushi, de edamame bonen. We vertellen je meer over deze Aziatische gerechten en groenten. Ze zijn beide online te bestellen.

Kimchi

Kimchi is een Koreaans gerecht dat gemaakt wordt met groenten. De naam verwijst naar hoe je deze moet bereiden, door het inleggen van groenten. Het gerecht bestaat uit kool en groenten. Het werd van oorsprong vooral als wintergerecht gegeten, omdat het boordevol vitaminen zit. Het is dus ook heel erg gezond om kimchi te eten. En je kunt het zelf eenvoudig thuis maken. Maar nog gemakkelijker is natuurlijk om het kant-en-klaar te bestellen.

Edamame bonen

De edamame bonen zijn een populair bijgerecht voor bij de sushi. In Japan wordt het ook vaak als snack voor bij een biertje gegeten. Ook in een salade doen de boontjes het goed. Het zijn jonge, onrijpe sojabonen. Veel mensen eten ze met een beetje zout. De edamame bonen worden bevroren geïmporteerd, omdat ze anders niet meer goed zijn tegen de tijd dat ze in Nederland of Europa aankomen.

Bestellen

Het bestellen van kimchi is zoals je gewend bent van een webshop. Edamame bonen worden bevroren geleverd. Daar komen dan ook extra kosten voor bij. Het is dan ook belangrijk dat er iemand thuis is op het moment van leveren. Langer dan 48 uur blijven de bonen namelijk niet goed in de vrieszak waarin ze geleverd worden. Voor het bestellen van edamame bonen is het dus even extra opletten. Als je voor 13 uur bestelt, heb je je bestelling vaak de volgende dag al in huis. Besteed je minimaal € 40, dan betaal je geen verzendkosten. Wel betaal je extra voor bevroren producten zoals de edamame.

Geef een reactie