Je bekijkt nu Gehoortest bij last van je gehoor? Waarom je zeker als jongere zeker langs een audicien moet (MS)

Gehoortest bij last van je gehoor? Waarom je zeker als jongere zeker langs een audicien moet (MS)

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:februari 24, 2020
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een bezoek aan een audicien iets is voor oudere mensen, gehoorproblemen worden immers niet vaak geassocieerd met jongeren. Laat ons dit idee alvast voor je ontkrachten, de zorg voor je gehoor is iets voor iedere leeftijd en niet enkel voor ouderen. Het probleem negeren zal het alleen maar erger maken. Wij leggen je in deze blog dan ook dat een gehoortest voor jongeren zeker geen overbodige luxe is en wat je moet doen als je als een gehoortoestel nodig hebt.

Gehoortest, waarom is het nodig?

Steeds meer jongeren kampen met gehoorklachten, dit kan een aangeboren afwijking zijn, maar kan ook te wijten zijn aan bijvoorbeeld blootstelling aan te luide muziek of het langdurig vertoeven in lawaaierige omgevingen. Heb je als jongere het gevoel dat je minder goed hoort dan voorheen of heb je last van ruis- of fluittonen in je oor, zoek dan vast en zeker professionele hulp. Je kunt tegenwoordig ook al een online gehoortest doen die je toch al een eerste idee kan geven.

Preventie is belangrijk voor je gehoor

Omdat preventie uiteraard belangrijk is, doe je er ook goed aan om, ook op jonge leeftijd, je gehoor te beschermen. Oordopjes bijvoorbeeld op feestjes en festivals kunnen al voor een groot stuk de belasting van je gehoor verminderen. Kan je niet zonder je favoriete muziek de hele dag door op je koptelefoon, zet deze dan niet luider dan nodig. Ook een audicien kan je nog tal van tips meegeven om de schade zo goed als mogelijk te beperken.

Gehoortoestel nodig? Dit is wat je kan doen

Ook hier kunnen we alvast enkele misverstanden de wereld uit helpen. De tijd dat een gehoortoestel opvallend en direct in het oog springend waren, ligt al lange tijd achter ons. Vandaag de dag worden gehoortoestellen op maat gemaakt die amper nog zichtbaar zijn, iemand die niet weet dat je een gehoortoestel draagt, zal er alvast niet op letten. Bovendien zijn de kosten voor een gehoortoestel de laatste jaren zeer aanvaardbaar en dus voor iedereen toegankelijk.

Heb je last van een verminderd gehoor en/of ruis- of fluittonen in je oren? Aarzel dan niet langer en laat een gehoortest uitvoeren. Hoe sneller het probleem opgespoord kan worden, hoe sneller naar een oplossing kan gezocht worden. Blijf er dus niet langer mee rondlopen en zet vandaag nog de stap.

Geef een reactie