Je bekijkt nu Fysiotherapie en manuele therapie, wat is het verschil?

Fysiotherapie en manuele therapie, wat is het verschil?

Fysiotherapie en manuele therapie. Dit zijn termen die je beide wel een voorbij hebt komen horen. Maar wat is precies het verschil en wat heb jij zelf nodig? In deze blog leggen wij je het uit!

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een tak van de geneeskunde die zich bezighoudt met de beoordeling, diagnose en behandeling van patiënten met lichamelijke beperkingen. Het gebruikt een verscheidenheid aan technieken zoals oefening, massage en elektrotherapie om patiënten te helpen hun functie en mobiliteit terug te krijgen.

Er zijn veel voordelen aan fysiotherapie, waaronder een betere bloedsomloop, minder pijn, meer bewegingsvrijheid, en een beter algemeen welzijn. Fysiotherapie kan ook helpen om verdere blessures te voorkomen door het verbeteren van kracht en flexibiliteit.

Het kiezen van de juiste fysiotherapeut is belangrijk om het maximale uit de behandeling te halen. Bij het kiezen van een fysiotherapeut is het belangrijk om hun ervaring, kwalificaties en aanpak te overwegen aan de behandeling. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat de fysiotherapeut goed bij uw persoonlijkheid en behoeften past. Ook is het handig om te kijken naar de locatie. Als u opzoek bent naar fysiotherapie in Maastricht kunt u beter goed kijken wat er bij u in de buurt zit.

Manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de handen worden gebruikt om zachte weefsels en gewrichten te manipuleren. Manuele therapie kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, TMJ-aandoeningen en meer.

Manuele therapie is een effectieve behandeling voor veel aandoeningen omdat het zich kan richten op de specifieke gebieden van het lichaam die pijn of disfunctie veroorzaken. Bovendien kan manuele therapie helpen littekenweefsel op te breken, het bewegingsbereik te vergroten en ontstekingen te verminderen.

Als u manuele therapie overweegt voor uzelf of een dierbare, zorg er dan voor dat u een gekwalificeerde en ervaren behandelaar kiest. Manuele therapie is veilig als het wordt uitgevoerd door een opgeleide professional, maar kan gevaarlijk zijn als het wordt uitgevoerd door iemand die niet goed is opgeleid.

Wat heb ik nodig?

De behandeling die jij nodig hebt, is dus afhankelijk van de klachten die je hebt. Fysiotherapie is de oplossing voor vele klachten die jou als gevolg van een lichamelijke of geestelijke aandoening een beperken of problemen geven tijdens het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven. Ook bij de meeste sportblessures is fysiotherapie de meest voorliggende en meest geschikte behandeling. Heeft u last van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten dan is manuele therapie vaak de beste oplossing.

Geef een reactie