Je bekijkt nu Een schoner milieu begint bij jezelf

Een schoner milieu begint bij jezelf

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:november 25, 2022
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je hebt deze uitspraak vast al vaker gehoord. De overheid doet er immers veel aan om de Nederlandse consument bewust te maken van de impact op het milieu. Dit doen ze op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan de campagnes over het douchen, voedselverspilling en een project met budget voor isolatiemateriaal. Maar op welke manieren kun je nog meer invloed hebben op een betere toekomst?

Een duurzame verbouwing

Tijdens een verbouwing is er veel afval, het is verstandig om een container te huren in Den Haag, wij kiezen er zelf voor om een container te huren bij Renewi! Denk bijvoorbeeld aan een puincontainer. Deze zijn vaak erg goedkoop en het is een stuk goedkoper en zuiniger dan zelf een groot aantal keer van en naar de gemeente stort te rijden.

Kies voor (g)een andere auto

Wanneer je een auto uitkiest is het vaak om het merk, kleur of prestaties, echter kun je een auto ook uitkiezen voor het zuinige verbruik. Wist jij dat er auto’s bestaan die makkelijk 1 op 20 rijden? Denk bijvoorbeeld aan een kleine auto met een zuinige motor, op deze manier ben jij iedere maand goedkoper uit en stoot je minder uit. 

Eet minder vlees

Ben bewuster van wat en hoeveel je iedere week uitgeeft aan boodschappen. Het is vaak iets duurder om iedere dag boodschappen doet, maar op deze manier gaat eten minder snel over de datum. Wij wonen zelf dicht bij een supermarkt en kiezen er bewust voor om, om de dag boodschappen te doen. Op deze manier zijn onze producten vers en blijven ze lang goed. Ook eten we bijna iedere dag op wat we aanschaffen. Op deze manier gooien we bij niets weg en eten we zeer gevarieerd! Ook kopen we graag producten in de bonus. Zo gooit de supermarkt minder weg en betalen we minder.

Gebruik het openbaar vervoer!

Mocht je overwegen je auto te verkopen of heb je er zelf geen? Er zijn nu steeds meer apps waar je een auto of vervoersmiddel kunt huren. Maak hier gebruik van en koop zelf geen auto meer! Wanneer je slechts enkele keren per jaar een auto nodig hebt is het goedkoper om die dagen er een te huren. Maak verder veel gebruik van het ov, de bussen en treinen rijden toch!

Geef een antwoord