Je bekijkt nu Drie handige tips om jouw gebit schoon en gezond te houden

Drie handige tips om jouw gebit schoon en gezond te houden

Het verzorgen van je gebit is belangrijk voor zowel je mondgezondheid als je algehele gezondheid. Het is belangrijk om te leren over de beste manieren om je tanden schoon en in goede conditie te houden, zodat je jarenlang kunt genieten van een gezonde, mooie glimlach. In dit artikel geef ik drie handige tips om je tanden schoon en gezond te houden. 

Poetsen en flossen

De belangrijkste stap om je tanden schoon te houden is tweemaal per dag poetsen met een door de tandarts geadviseerde tandenborstel en fluoridetandpasta. Let op alle oppervlakken van je tanden en kiezen en poets elke keer minstens twee minuten. Daarnaast is het belangrijk om elke dag te flossen, met tandzijde of een interdentale reiniger zoals een waterflosser, die kan helpen plak te verwijderen van tussen de tanden waar alleen poetsen niet bij kan. 

Spoelen en mondwater

Spoelen met mondwater helpt de opbouw van tandplak te verminderen en kan ook de adem verfrissen. Zoek naar een alcoholvrij mondwater dat fluoride bevat, want dit helpt je glazuur te versterken en te beschermen tegen gaatjes, terwijl het ook bacteriën verwijdert van moeilijk bereikbare plekken in de mond waar je met poetsen niet bij kan komen.

Regelmatige controle 

Het is ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor routinecontroles en schoonmaakbeurten. Tijdens deze bezoeken onderzoekt de tandarts je tanden en tandvlees op tekenen van tandbederf of ziekte en geeft hij je een professionele reiniging die ophoping van tandplak en tandsteen verwijdert waar je met alleen poetsen niet bij kunt. Afhankelijk van de gezondheid van je gebit kan je tandarts zo nodig ook aanvullende behandelingen aanbevelen, zoals sealants of fluoridebehandelingen.

 

Het is ook mogelijk om met spoed een afspraak te maken bij de tandarts. Dit geldt voor gevallen waarbij zo snel mogelijk professionele hulp nodig is. Hiervoor heb je een speciale spoedtandarts Amsterdam

Ben je op zoek naar een tandarts in of rondom Amsterdam? Twijfel dan niet en neem een kijkje op https://www.tthtandheelkunde.nl/.

Geef een reactie