Je bekijkt nu De leukste gezonde en actieve uitjes voor je kinderen

De leukste gezonde en actieve uitjes voor je kinderen

Ben je van plan om een dagje weg te gaan met je gezin? En heb je één of meerdere (kleine) kinderen? Qua dagjes weg zijn er veel verschillende dingen om te kiezen. Maar zou het niet het beste zijn als je voor een uitje kiest dat ook nog eens gezond is? Daarom lees je in dit artikel de leukste gezonde en actieve uitjes voor met je kinderen.

Lasergamen

Voor volwassenen is paintball een populaire buitenactiviteit, maar voor kinderen is dat misschien net wat te heftig. Lasergamen is hiervoor een perfect alternatief. Door middel van een lasergeweer kun je je tegenstanders afschieten en punten verzamelen. In de ruim opgezette lasergamehal kan je kind zich helemaal uitleven om anderen te raken en zelf niet geraakt te worden. Reken maar dat je hier moe van wordt!

Speeltuinen

Er zijn weinig plekken waar kinderen zich zo thuis voelen als in een speeltuin. De vele verschillende speeltoestellen bieden voor ieder wat wils. Uitdagende klimtoestellen, razendsnelle glijbanen en spannende schommels, je kunt het zo gek niet bedenken.

Ook als het regent is een speeltuin een prima optie. Tegenwoordig heb je namelijk ook veel binnenspeeltuinen met allerlei speeltoestellen voor jonge en oudere kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse ninja obstacle course of een spannende klimvulkaan?

Naast binnenspeeltuinen is er sinds kort nog iets nieuws in Nederland: het inflatable theme park. Dit is een themapark dat compleet gebouwd is uit luchtkussens. Hier kan je kind zich de hele dag wel in vermaken!

Bowlen

Misschien niet de origineelste activiteit, maar het blijft een klassieker. Er zijn maar weinig mensen die bowlen niet leuk vinden, en dat geldt zeker voor kinderen. Bovendien heeft bowlen natuurlijk een competitie-element. Je kind zal niets liever willen dan jou verslaan.

Schaatsen

Schaatsen is dé Hollandse activiteit bij uitstek. Naast dat het hartstikke leuk en gezond is, breng je je kinderen ook de nodige cultuur bij. En schaatsen is niet alleen een activiteit voor in de winter. Er zijn genoeg schaatsbanen in Nederland die ook ’s zomers geopend zijn.

(Mini)golven

Minigolven is een populaire activiteit om met je kinderen te doen. En het leuke is, is dat het in steeds meer vormen gespeeld kan worden. Zo kun je bij regen tegenwoordig glowgolf spelen. Dit doe je in het donker op met neon verlichte banen.

Of wat dacht je van boerengolf? Dit speel je niet met een golfclub, maar met je voeten. De bedoeling is om de bal in een emmer te schieten die ergens in het speelveld (vaak een weiland) staat. Een heerlijke activiteit in de frisse buitenlucht!

Geef een antwoord