Je bekijkt nu De bouw van een scootmobiel van scootzorg.nl

De bouw van een scootmobiel van scootzorg.nl

Een scootmobiel bestaat uit een platform met wielen onder, waar batterijen, de besturing en een zetel zijn op gemonteerd. Als u vaak over ruw terrein en heuvels heen moet dan kiest u het best voor een scooter met achterwielaandrijving, zo heeft u meer tractie dan bij een gewone voorwielaandrijving. Het platform is over het algemeen gemaakt uit staal, aluminium, glasvezel of een composiet. Soms wordt er bij de scootmobiel een bedekking geleverd voor het stuur en dashboard. Bij het kopen van de voordelige scootmobiel moet u vooral goed opletten op de grootte, de rijhoogte en de draaicirkel, omdat ze direct invloed hebben op de wendbaarheid.

Comfort en veiligheid

Sta voldoende stil bij de bouw en afmetingen van de scootmobiel. Ze moeten voldoen aan uw behoeften en eisen. Uw voeten moeten voldoende ruimte hebben, de scooter moet gemakkelijk te besturen zijn  en u moet gemakkelijk aan het stuur en dashboard kunnen. Deze zaken zijn in het bijzonder belangrijk voor hele lange of korte mensen. De meeste scootmobielen hebben verstelbare zetels en armsteunen en sommige modellen hebben zelf verschillende afmetingen voor het platform of extra voetsteunen voor langere benen.

In het belang van de veiligheid is het cruciaal dat het platform stabiel blijft op hellingen en in scherpe bochten. Een doorsnee scootmobiel is uitgerust met een mechanisme dat ervoor zorgt dat de scooter niet kan kantelen, zo blijft het rijtuig stabiel bij gevaarlijke manoeuvres. Controleer voor de zekerheid of ook uw scootmobiel zo’n veiligheidssysteem heeft.

Een scootmobiel met voorwiel- of achterwielaandrijving?

Een scootmobiel met voorwielaandrijving is vooral gemaakt om binnenshuis te gebruiken. De aandrijving is immers minder krachtig. Deze modellen zijn over het algemeen iets kleiner en zijn vlotter in het manoeuvreren. Ze zijn enkel aan te bevelen bij gladde vloeren en wegen en ze kunnen moeilijk omgaan met stoepranden. Maar omdat ze zo klein zijn, zijn ze gemakkelijker te vervoeren en hebben ze meer kans om in een rolstoellift te passen.

Een scootmobiel met achterwielaandrijving is in z’n sas op ruw terrein en harde wegen dankzij de krachtige motor en groter bereik. Hij is groter dan zijn collega en er valt niet zo gemakkelijk mee te manoeuvreren. Deze scootmobiel is geschikt om buitenshuis te gebruiken. Ze kunnen hoge snelheden bereiken maar ze kunnen niet gemakkelijk vervoerd worden en zullen meestal niet in een rolstoellift passen.

Conclusie

Het belangrijkste aspect bij het kopen van een scootmobiel is dat de behoeften van de bestuurder overeenkomen met de functies die worden aangeboden door de fabrikant. Waar zal de scooter gebruikt worden? Heeft hij de juiste afmetingen en kan de zetel aangepast worden aan de bestuurder? Gebruikt u beter een hendel of een joystick? Als u deze vragen kunt beantwoorden, zal u een beter beeld krijgen over welke scootmobiel het best bij uw vereisten past. Meer weten over scootzorg? Klik dan hier.

Geef een antwoord