Je bekijkt nu Bier brouwen – De tip tegen verveling

Bier brouwen – De tip tegen verveling

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:juli 15, 2022
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zit jij op de bank en heb je geen idee wat je moet gaan doen? Dan is het brouwen van bier natuurlijk een ontzettend leuke idee! Wel is het zo, dat het bier helaas niet direct klaar is en je dus wel even geduld zou moeten hebben. In principe niet erg, want de eerste stappen kun je prima vast doorlopen. Om je een idee te geven hoe dit in z’n werk gaat, hebben we het stap voor stap voor je uitgelegd. Na het lezen hiervan, zijn we ervan overtuigd dat je om bent.

Het aanschaffen van een bierbrouw pakket

Voordat je kunt beginnen, is het natuurlijk zaak dat je wel de juiste spullen in huis hebt. Gelukkig kun je tegenwoordig ontzettend gemakkelijk en snel online jouw favoriete bierbrouw pakket bestellen bij Brouwpunt. Hier kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten bier, die je vervolgens zelf kunt gaan brouwen. Waar veel mensen denken dat het brouwen van bier een hele klus is, is dit absoluut niet het geval. Om je een idee te geven hoe het in z’n werk gaat, leggen we het hier voor je uit.

Hoe gaat het bierbrouwen in z’n werk?

Heb jij je bierpakket thuis, dan is het natuurlijk tijd om bier te gaan brouwen. Bier brouwen in in principe een ontzettende eenvoudige klus. Waar dit tot enkele jaren geleden alleen was weggelegd voor grote brouwerijen met enorme installaties, kan het nu ook gewoon in je eigen keuken. Het enig wat jij nodig hebt, is een pan van minimaal 6 liter en een starterspakket van brouwpunt. Wanneer je deze twee hebt, kan het bier brouwen beginnen. De eerste stappen van het brouwen gaan meestal relatief snel. Wel is het goed om te weten dat je alles van te voren goed schoonmaakt. Het kan namelijk zijn, dat wanneer je pan niet goed schoon is, dit de uiteindelijke smaak van je bier kan beïnvloeden en dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer is het bier klaar?

Wanneer je de eerste stappen hebt doorlopen, is het zaak om even geduld te hebben. Dat komt, doordat het bier moet gaan gisten. Dit is een proces wat helaas ook niet kan worden versneld. De reden hiervan, is dat het een volledig natuurlijk proces is, waardoor je toch echt even geduld zou moeten hebben. Is dit eenmaal klaar, dan is het tijd om het bier in de flesjes te doen. Vervolgens doe je de kroonkurken op de fles en laat je het bier nog even ‘rijpen’ op de fles.

Geef een antwoord