Je bekijkt nu Ben jij in de problemen gekomen door de horecasluiting?

Ben jij in de problemen gekomen door de horecasluiting?

Iedere horecaondernemer kan het zich nog als de dag van gisteren herinneren. Premier Mark Rutte die op de persconferentie verkondigde dat alle horeca moest sluiten. Corona was in ons land en er werden meteen drastische maatregelen genomen. En daar werden de horecaondernemers de dupe van. Ze kregen nauwelijks de tijd om het nieuws te laten bezinken, want de nieuwe aangekondigde regels gingen vrijwel onmiddellijk in. De eerste tijd leek het nog om een korte periode te gaan. Maar al snel werd duidelijk data corona ons in zijn greep hield en niet meer los zou laten. Een onzekere tijd brak aan. Wanneer zou de horeca weer open mogen? En zou alles weer hetzelfde als voorheen zijn? Maar het allerbelangrijkste was nog wel: hoe komen we financieel gezien door deze zware periode? Ben jij ook in de problemen gekomen door de horecasluiting? Wij vertellen je wat je kunt doen.

Kort geding horeca

We hoeven niemand meer te vertellen hoe lang de gevreesde sluiting van de horeca maar bleef duren. Toen uiteindelijk alles weer open mocht, heeft ook dit helaas niet al te lang mogen duren. Veel ondernemers namen met pijn in het hart afscheid van hun personeel. We zijn inmiddels ruim anderhalf jaar verder en we zijn nog altijd niet van het virus af. Sterker nog, het lijkt meer dan ooit onder ons. Inmiddels mag de horeca zijn deuren weer openen, maar de problemen blijven. Het omzetverlies is inmiddels zó hoog, dat ondernemers het water aan de lippen staat. Ook is er een groot personeelstekort. Veel voormalige personeelsleden hebben inmiddels een andere baan en komen niet meer terug. Door de grote problemen is er een kort geding horeca aangespannen. Dit kort geding horeca houdt in dat er kritisch wordt gekeken naar de genomen maatregelen van de overheid. Was het wel nodig om alles dicht te gooien? Was het besluit om alles dicht te gooien niet te rigoureus? Met het kort geding corona zal er kritisch gekeken worden hiernaar.

Wat kan dit voor jou betekenen?

Heb jij als ondernemer veel schade geleden door de sluiting? Vind je dat je niet voldoende bent gecompenseerd? Of heb je een coronaboete opgelegd gekregen die in jouw ogen totaal onterecht is? Dan kan je proberen hier wat aan te doen. Stichting Corona Onderzoek is de stichting die het kort geding horeca aangespand heeft in de naam van horecaondernemers. Ze hebben verschillende onderzoeken gedaan naar de maatregelen en zijn tot de conclusie gekomen dat niet alles zo is gegaan zoals het zou moeten. Ben je het hier mee eens? Of wil je je aansluiten bij het kort geding horeca? Neem dan contact op met de stichting om te kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

Geef een antwoord