Je bekijkt nu Alles wat je moet weten over sportmassages

Alles wat je moet weten over sportmassages

Voor veel sporters is het herstel nog iets wat er vaak bij in schiet. Je wilt graag te snel weer verder met sporten terwijl je lichaam hier nog niet ready voor is. Terwijl dit een van de belangrijkste dingen is bij het sporten. Genoeg rust nemen zodat je kan herstellen. Hierbij kan je gebruik maken van een sportmasseur.  

Waarom een sportmassage?  

Je kunt bijvoorbeeld zowel enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage gebruiken. Sportmassage worden preventief maar ook achteraf gedaan, dit om blessures te voorkomen of te verhelpen. Een sportmasseur zorgt voor een sneller herstel van je spieren.  

Hoe werkt een sportmassage? 

Als je aan een massage denkt, denk je snel aan een ontspannende massage. Maar bij een sportmassage wordt er extra stevig gemasseerd. Hierbij kan bindweefsel worden losgemaakt en de knopen uit je spieren worden gehaald. Hiervoor moet de masseur diep komen, wat soms pijnlijk kan aanvoelen. Denk hierbij aan dat het in de toekomst alleen maar positief kan zijn, en dat je hier even doorheen moet gaan. De experts op gebied van sportmassage weten natuurlijk wat goed voor je is en hoe ver ze kunnen gaan, dus maak je geen zorgen.  

Wanneer heb ik een sportmassage nodig? 

Een sportmassage kan verschillende doelen hebben. Wat we net al aangaven is dat het bij herstel, preventie of verbeteren van huidige situatie gebruikt kan worden.  

  • Wanneer je sportmassage gebruikt bij herstel, betekent het dat je spieren beschadigd zijn. De spieren verkrampen en er gaat minder bloed heen. Door de sportmassage ontspannen de spieren veel meer en zullen ze ook sneller herstellen.  
  • Wanneer de massage voor preventie dient, dan zal je regelmatig de behandeling moeten volgen. Wij raden dit zeker aan, vooral omdat preventie erg goed is.  
  • Wat je misschien nog niet wist is dat een sportmassage de prestaties kunnen verbeteren. Omdat een ontspannen en goed doorbloede spier meer kracht kan geven.  

Rust is het meest belangrijk 

Wanneer jij topsporter bent, dan weet je waarschijnlijk al dat rust nemen een van de belangrijkste dingen is tijdens het sporten. Rust zorgt ervoor dat je beter slaapt, goede doorbloeding hebt. Hierdoor zullen de prestaties ook vooruitgaan. Joop zoetemelk heeft niets voor niets de uitspraak gedaan “de tour de France win je in bed”.  

Massagesalon in Groningen, die hebben we hier in de stad! Schroom niet om contact op te nemen wanneer je nog vragen hebt.  

 

 

Geef een antwoord