Je bekijkt nu Alles wat je moet weten over het behalen van je BIG-registratie lees je hier 

Alles wat je moet weten over het behalen van je BIG-registratie lees je hier 

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:augustus 25, 2020
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

In de medische wereld hoor je de term BIG-registratie vaak voorbijkomen. Maar wat houdt deze term precies in en wat heb je aan een BIG-registratie? Je leest het in dit artikel! 

Waarvoor is het BIG-register? 

In het BIG-register vindt u een overzicht van zorgverleners en hun bijbehorende bevoegdheden. Door hier een duidelijk overzicht van te hebben kunt u zelf kijken of de zorgverlener in kwestie over de juiste certificaten en diplomering beschikt. Op deze manier wordt de cliënt beschermt tegen eventuele ondeskundigheid en onzorgvuldigheid van het zorgpersoneel. Wanneer je werkzaam bent in de zorg dien je je BIG-registratie te halen, zodat cliënten jou kunnen vinden in het BIG-register en zodat je zelf verzekerd bent van genoeg aanwezige kennis om je werk goed te kunnen uitvoeren. 

Moet ik een cursus volgen voor het examen 

Je wilt je BIG-registratie halen. Moet je dan een cursus doen voor het examen? Nee, dit is niet verplicht. Wanneer je zelf het gevoel hebt dat je kennis iets is afgezwakt is het echter zeker aan te raden om een cursus te doen. Zo ververs je al je kennis weer even en ben je 100% zeker dat je weer goede zorg kunt leveren.  

Hoe ziet het examen voor je BIG-registratie eruit? 

Het examen voor het behalen van je BIG-registratie bestaat uit twee delen. Eerst dien je een generieke toets te maken, waarin de generieke kennis van een verpleegkundige aanbod komt. Vervolgens wordt deze kennis in het tweede deel getest in de praktijk. Dit gaat wel over een specifiek onderwerp, die past bij de functie die je vervult. 

BIG-registratie halen 

Er zijn meerdere instanties, zoals Leerzorg, waar je je BIG-registratie kunt behalen, of opnieuw halen. Je kunt ervoor kiezen om direct een cursus te volgen bij dezelfde instantie, zodat de (nieuwe) informatie nog vers in je geheugen zit.  

Geef een reactie