Je bekijkt nu Alles over ‘personenalarmering’

Alles over ‘personenalarmering’

Personenalarmering komt steeds vaker voor in Nederland. Maar wat is het precies? Je komt er alles over te weten in dit artikel!

Waarom personenalarmering

Stel je volgende scenario voor: een bejaarde man of vrouw woont zelfstandig, maar heeft weinig kracht meer. Hij/zij kan zaken als koken en douchen nog zelf zonder hulp. Wanneer deze persoon echter ten val zou komen (bijvoorbeeld door uit te glijden in de douche) is er niemand die het hoort of ziet. Deze persoon kan niet zelfstandig omhoog komen, en kan makkelijk een heup of been hebben gebroken. In deze situatie heeft deze persoon zo snel mogelijk hulp nodig. Echter is de telefoon vaak te ver weg, zeker tijdens het douchen. En al zou de telefoon binnen handbereik zijn, dan is de betreffende persoon mogelijk dusdanig in paniek, dat het niet lukt om meteen de juiste persoon te bellen. De oplossing voor een dergelijke situatie: personenalarmering!

Dus; wat is personenalarmering?

Bij personenalarmering kan een persoon erg eenvoudig alarm slaan. Hier zijn verschillende technieken voor. De meest bekende is via een koord in de badkamer. Mogelijk heb je een dergelijk koord zelf ook wel eens gezien, bijvoorbeeld op het toilet in het ziekenhuis of bij een invalidentoilet in een openbaar gebouw. Wanneer een persoon op de grond zou liggen kan hij/zij aan dit koord trekken. Vervolgens gaat er een signaal naar de alarmcentrale, die vervolgens zo snel mogelijk iemand langs kan sturen. Een moderner voorbeeld van personenalarmering is een knopje die een persoon altijd bij zich draagt, bijvoorbeeld om de nek. Zo kan ook op plaatsen buiten de badkamer de alarmcentrale ingelicht worden.

Zorgcentrale

Voor een zorgcentrale kan personenalarmering een zware klus zijn. Je moet immers 24/7 bereikbaar zijn en snel kunnen handelen. Daarom kunnen zorgaanbieders hun zorgcentrale uitbesteden aan Waizers.

Geef een reactie