Je bekijkt nu 5 voordelen waarvan je profiteert met een personal trainer certificaat

5 voordelen waarvan je profiteert met een personal trainer certificaat

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:november 22, 2021
  • Berichtcategorie:Sport
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wil jij personal trainer worden en twijfel je of je daarvoor een personal trainer certificaat voor wilt halen? Je bent dan waarschijnlijk niet de enige, want om dat beroep te mogen beoefenen hoef je geen diploma’s te hebben. Je kunt je inschrijven in de Kamer van Koophandel en theoretisch kun je direct beginnen met trainen. Of dat ook een goed idee is, dat is de vraag. De onderstaande 5 voordelen van het behalen van een personal trainer certificaat maken dat duidelijk.

 

  1. Een personal trainer certificaat is een kwaliteit van bewijs

Je krijgt een personal trainer certificaat niet zomaar. Daarvoor moet je theorielessen volgen en een examen afleggen en je moet een aantal uren stage lopen met een begeleider in de sportschool. Daarom is een dergelijk certificaat voor jouw cliënten een belangrijk bewijs dat je weet wat je doet. Ze zien dat jij de juiste training hebt ontvangen om je werk op een goede manier uit te voeren. Ze weten dat hun gezondheid bij jou in goede handen is.

 

  1. Jij hebt meer zelfvertrouwen

Omdat een personal trainer cursus uit theorie en praktijk bestaat, krijg jij de juiste basis mee om zelf aan het werk te gaan. Je leert over voeding, verschillende trainingen, anatomie en mindset en bent in staat een persoonlijk trainingsplan te maken voor jouw cliënten. Daarnaast moet je een aantal uren stage lopen en doe je onder begeleiding praktijkervaring op. Tegen de tijd dat je aan het werk gaat en je eerste cliënt gaat adviseren ben jij een klaar voor. Het behalen van een personal trainer certificaat geeft je dus zelfvertrouwen.

 

  1. Een goed tarief

Een personal trainer met de juiste certificaten kan meer geld vragen voor zijn of haar diensten. Cliënten betalen graag meer voor kwaliteit en met je personal trainer certificaat kun je dat bewijzen. Als je je daarna verder gaat specialiseren en andere diploma’s aan je lijstje kunt toevoegen, kun je je prijzen nog verder omhoog doen. Jij hebt immers kennis van iets waar anderen geen kennis van hebben? Met een personal trainer certificaat verdien je dus meer geld.

 

  1. Betrouwbaar advies

Als jij de juiste training en achtergrond hebt, inclusief een personal trainer certificaat, dan ben je beter in staat je cliënten te adviseren. Je maakt beslissingen over iemands gezondheid en dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid hebt. Je wilt niet iemand vertellen iets te doen waardoor ze vervolgens een blessure oplopen of hun doelstellingen niet halen. Met de juiste theoretische kennis en praktische ervaring ben jij in staat mensen veilig te helpen.

 

  1. Meer kans op werk

Met een personal trainer certificaat kun je zelf aan de slag of kun je in loondienst bij een sportschool. Welke optie je ook kiest, in beide gevallen is de kans op werk groter. Een sportschool neemt je sneller aan en je krijgt meer cliënten omdat je je papiertje kunt laten zien. Het behalen van een certificaat bij Overload Worldwide is dus om een groot aantal redenen zeker een goed idee.

 

Geef een reactie