Je bekijkt nu 5 tips voor het verzorgen van de huid

5 tips voor het verzorgen van de huid

Je huid heeft een goede verzorging nodig om er echt stralend uit te zien. Om dit te bereiken zijn bepaalde factoren van belang. De conditie van je huid is van heel veel verschillende dingen afhankelijk.

Hydratatie is je beste vriend

Naast dat water natuurlijk goed is voor heel veel processen in je lichaam, speelt het ook een belangrijke rol wanneer je een stralende huid wilt hebben. Gedurende de dag verliest je huid continu vocht. Vooral bij mensen met een droge huid treedt uitdroging van de huid door te weinig water drinken nog sneller op.

De keuze van producten

Er bestaan verschillende producten voor het verzorgen van de huid geschikt voor verschillende huidtypen. Bijvoorbeeld bij een vette huid zijn andere producten geschikt dan bijvoorbeeld bij een droge huid. Het is belangrijk om een product te gebruiken dat bij jouw huidtype past. Daarnaast is het van belang om producten te gebruiken die geen zeep en conserveringsmiddelen bevatten. Conserveringsmiddelen zoals parabenen brengen het natuurlijke beschermlaagje op je huid uit evenwicht. Parabenen maken bacteriën doodt, maar doden daarnaast ook de nuttige bacteriën op je huid waardoor je huid kwetsbaarder wordt.

Je huid moet kunnen ademen

Bij een goede verzorging van je huid horen natuurlijk lekkere oliën. Let hierbij wel op dat het natuurlijke oliën zijn en geen minerale en siliconen oliën. Deze soorten oliën worden namelijk minder goed opgenomen door de huid waardoor er een soort van laagje op je huid komt.

Lekker gezond leven

Een juiste voeding in combinatie met ontspanning en lichaamsbeweging is de basis voor een mooie en gezonde huid. Qua eten is het belangrijk om voldoende fruit, groenten en goede vetten binnen te krijgen.

Zacht water i.p.v. hard water

Veel mensen denken er niet over na, maar water dat uit de kraan komt bevat kalkdeeltjes. Deze kalk is niet fijn voor de gezondheid van je huid. Bij mensen met huidklachten wordt vaak geadviseerd om zacht water i.p.v. hard water te gebruiken voor het wassen van lichaam en gezicht. Wil je een waterontharder in Zeeland kopen of waar dan ook in Nederland kopen? Dan ben je bij Soft water systems aan het goede adres. Het bedrijf heeft veel verschillende soorten waterontharders. Hierdoor kan het bedrijf iedereen helpen bij het vinden van een geschikte waterontharder.

Geef een antwoord