Je bekijkt nu 5 tips om gezond en snel af te vallen

5 tips om gezond en snel af te vallen

Zit je niet zo lekker in je vel en denk je dat het tijd wordt om wat gewicht te verliezen? Hier vind je 5 tips om gezond én snel af te vallen!

Sla geen maaltijden over

Wanneer je gewicht wilt verliezen, lijkt het een logische stap om maaltijden over te slaan. Dit is echter het tegenovergestelde van wat je moet doen! Eet elke dag in totaal 6 maaltijden: 3 hoofdmaaltijden en 3 gezonde tussendoortjes. Probeer ook vaste tijden aan te houden; je hebt zo meer controle over je eetpatroon.

Begin te bewegen

Bewegen helpt bij het afvallen. Nu hoef je niet gelijk een abonnement bij de sportschool te nemen, want je kan het ook in je dagelijks leven integreren. Ga met de fiets naar je werk, neem wat vaker de trap of ga ’s middags een rondje lopen. Begin rustig. Je zal er steeds meer plezier in krijgen en ook de behoefte hebben om meer te gaan bewegen.

Drink genoeg water

Water helpt bij het verbranden van vet en bevordert de stofwisseling. Drink dus veel water! Probeer elke dag tussen 1,5 en 2 liter water te drinken. Vind je water een beetje saai? Dan kan infused water drinken door er bijvoorbeeld wat citroen bij te doen.  

Slaap voldoende

Wanneer je moe bent is de kans dat je grijpt naar ongezonde snacks groter dan wanneer je goed hebt geslapen. Ook ga je minder bewegen. Probeer dus elke nacht tussen de 6 en 8 uur slaap te krijgen, zodat je vol energie je dag kunt beginnen.

Val samen af

Zoek iemand die net als jij wilt afvallen. Door samen af te vallen motiveer je elkaar om vol te houden en kan je samen gaan sporten. Je bent zo minder geneigd om op te geven.

Snel gewicht verliezen

Ga je binnenkort op vakantie of heb je een bruiloft waar je snel wat kilo’s voor wilt kwijtraken? Er zijn manieren om dit te doen! Met een streng dieet kan je 10 kilo afvallen in 3 weken, maar houd in gedachten dat dit een oplossing voor de korte termijn is!

Geef een antwoord