Je bekijkt nu 5 manieren om lekker te ontspannen

5 manieren om lekker te ontspannen

Als je een langere tijd druk bent geweest, of je hebt veel last gehad van stress, is het erg fijn om eens even lekker te kunnen ontspannen. Ontspannen is dan ook erg goed voor je gemoedstoestand en je lichaam. In dit artikel geven we je daarom vijf manieren om lekker te kunnen ontspannen.

Een beetje stress is helemaal niet slecht voor je. Stress is eigenlijk hetzelfde als angst en wanneer je dus stress hebt, maak je bepaalde angst hormonen aan. Deze hormonen brengen een reeks reacties teweeg in je lichaam en zorgen ervoor dat je wakker en actief blijft. Een beetje stress is dus geen probleem, veel stress, of langdurige stress is wel erg ongezond en kan voor heel veel gezondheidsproblemen zorgen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig alle spanning van je af laat glijden en je even de ontspanning opzoekt.

1. Ga naar de wellness

De wellness is een geweldige manier om even goed te ontspannen. In de sauna kunnen je spieren even heerlijk opwarmen en ontspannen. Als je dan vervolgens in de spa stapt, krijgen je spieren een heerlijke massage van de hydro stralen. Je lichaam kan zo even helemaal tot zichzelf komen. Als je vervolgens thuis komt, kun je heerlijk slapen en kun je de volgende dag weer helemaal opgeladen aan de slag. Zou je het liefst iedere week in de sauna gaan? Dan is het misschien een goed idee om eens bij Elite Wellness te kijken.

2. Maak een wandeling

De natuur is goed voor ons, buitenzijn is dat ook. ‘Even een frisse neus halen’, komt niet zomaar ergens vandaan. Door even in de natuur een wandeling te maken, ben je lekker aan het bewegen. Daarbij krijg je gezonde lucht binnen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen ook aan dat een wandeling door bijvoorbeeld het bos ervoor zorgt dat je je hoofd goed leeg kunt maken en dat je ook echt goed kunt ontspannen.

3. Lees een boek

Even je gedachten compleet verzetten en opgaan in een andere wereld? Duik dan even lekker in een goed boek. Zoek een genre dat bij jou past en kijk eens welke titel je interesseert. Het leuke van het lezen van een boek is dat je zelf een vorm kunt geven aan de personages en werelden waar je over leest, in het geval van een serie of film kan dat natuurlijk niet.

4. Doe wat je leuk vindt

Wat je ook graag doet, het is altijd een goed idee om dat te gaan doen als je even niet meer aan je werk wilt denken en je even wilt ontspannen. Misschien is je hobby een bepaalde sport, of ben je graag creatief bezig. Wat het is maakt niet uit, als je er maar blij en enthousiast van wordt. 

5. Ga je vervelen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar vervelen is eigenlijk heel erg goed voor je. Zo kun je al je gedachten weer even sorteren en kom je vanzelf op nieuwe ideeën. Om je goed te kunnen vervelen, zet je je telefoon uit. Ook je computer, of televisie mag je niet gebruiken. Zorg ervoor dat er niet echt iets is dat je af kan leiden. Ga dus in een ruimte zitten met weinig afleiding. Zet een timer op 60 minuten en ga gewoon zitten. Door gewoon een uur lang te zitten en voor je uit te staren, kunnen je hersenen pas écht even tot rust komen.

Geef een antwoord