Je bekijkt nu 3 Redenen om te verhuizen naar een dorp

3 Redenen om te verhuizen naar een dorp

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:mei 4, 2022
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Waarom zou je naar een dorp verhuizen? Heeft dat echt zoveel voordelen boven het wonen in een stad? Dit ligt natuurlijk voor een gedeelte aan je persoonlijkheid, aan je gezinssituatie, aan je werk en aan je wensen, maar er zijn zeker 3 redenen te bedenken waarom je zou verhuizen naar een dorp.

1. Rust en natuur

Woon je in de stad, dan heb je meestal veel drukte en lawaai om je heen. Denk aan het vele verkeer en het weinige groen. In een dorp verkeer je vaak in een oase van rust en van groen. Ook wonen er minder mensen in een dorp, zodat het er zeker te weten rustiger is, bijvoorbeeld alleen al tijdens het boodschappen doen. Zeker als je gaat slapen, is het in een dorp vaak heerlijk rustig, terwijl in een stad het lawaai dag en nacht doorgaat. Vaak ben je in een dorp ook zo in de natuur. Je hoeft misschien je straat maar uit te lopen en je bent al in het bos of op de hei. Dat is fantastisch als je graag lange wandelingen maakt.

2. Gemoedelijke sfeer

In een dorp kennen mensen elkaar over het algemeen vrij goed en zul je je minder snel alleen voelen. De kans is groot dat je begroet wordt door andere dorpsbewoners. In een stad is het leven toch wat anoniemer. Een voordeel van wonen in een dorp is ook het grotere sociale contact en de betrokkenheid op elkaar. Is er een probleempje, dan is er meestal wel iemand die je even wil helpen. Dit kan bijvoorbeeld al heel handig zijn als je regelmatig op vakantie gaat. In de stad is het toch lastiger om iemand te vinden die even voor je konijnen zorgt of die de boel een beetje in de gaten houdt.

3. Goedkoper wonen

Bij Actie Verhuizingen Waalwijk weten we er alles van. Koop of huur je een woning in de stad, dan ben je een stuk duurder uit dan in een dorp. Altijd afhankelijk van je eigen wensen natuurlijk. Wil je een groter aanbod aan betaalbare huizen, dan zit je in een dorp absoluut beter dan in een stad. Het kan daarom een goede keus zijn om een klein stukje bij je werk vandaan te wonen als je werkt in de stad.

Geef een reactie